EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Товарни дронове на летището в Балчик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Товарни дронове на летището в Балчик

mail09:10 | 11.11.2022прегледи 1362 коментарикоментари 0


Компанията "Дронамикс" , която е производител и оператор на дългообхватни товарни дронове за търговски цели, ще работи с летището в Балчик по част от тестовите си полети, съобщават в сайта си от местната управа.

Летателната програма е част от процеса по сертифициране на самолета и се очаква да започне преди края на годината. Компанията е придобила необходимите разрешителни от съответните национални и международни органи.

Фирмата е основана през 2014 година от братята Свилен и Константин Рангелови, пълномащабната версия на техния дрон "Черният лебед" може да транспортира 350-килограмов товар на 2500 км.

Летящият "куриер" може по природосъобразен начин да улесни и ускори достъпа до доставки на храна, лекарства, резервни части и онлайн покупки на същия ден, увеличавайки диапазона от общности и бизнеси у нас и в чужбина, които могат да се възползват от технологията, посочват от Община Балчик.

Очаква се до края на тази година компанията да стартира първите карго доставки в Италия и Малта, а до края на 2024-а - и в България.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg