EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Титла за Григор Димитров

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Титла за Григор Димитров

mail12:10 | 21.10.2013прегледи 618 коментарикоментари 0


Първата ни ракета Григор Димитров се поздрави с първа титла на ниво ATP в кариерата си. Българинът спечели с 2:6, 6:3, 6:4 срещу световния №3 и водач в схемата Давид Ферер на финала на турнира в Стокхолм. Състезанието е от категорията ATP World Tour 250. Най-добрият ни тенисист, който е 28-и в ранглистата на ATP и е поставен под №7 в схемата, стана първият български тенисист при мъжете, спечелил титла на равнище ATP. 22-годишният хасковлия имаше един спечелен сет срещу 31-годишния испанец в трите мача, които двамата са изиграли помежду си досега. За Григор това е втори финал на ниво ATP, след като в началото на годината той отстъпи в два сета пред шотландеца Анди Мъри на финала в Бризбан (Австралия).

Ето какво каза Димитров веднага след победната си точка.

„Една моя мечта се сбъдна! Много съм радостен, все още съм прекалено развълнуван и не мога да намеря думи! Благодаря на Давид за битката, винаги е трудно да се играе срещу него. Благодаря на отбора си, на треньора си, на агента си, на всички, които организираха този турнир. Много съм развълнуван, не намирам думи. Това е много специален за мен турнир и е страхотно, че точно тук печеля първата си титла. Винаги се чувствам у дома в Стокхолм. Ще се завърна догодина!”

Световният номер 3 в мъжкия тенис Давид Ферер коментира:

„Много добър мач на Григор Димитров, игра на много високо ниво. Той притежава голям талант и съм сигурен, че ще продължи да се развива. Честито за първата му титла! Желая му късмет в бъдеще”, каза Ферер след мача.

Григор Димитров за пореден път записа ново рекордно класиране в ранглистата, изкачвайки се с шест позиции до №22 в мъжкия тенис. В началото на настоящия сезон Димитров си пожела дебют в "Топ 20" на света, а и на последвалите интервюта след триумфа в Стокхолм отново сподели - другата голяма цел за този сезон е влизане в първата двайсетица. Няма да е никак лесно, но пък определено не е невъзможно - в момента заемащият №20 в ранглистата само за 2013 г. Михаил Южни е на 240 точки пред българина, а за да го задмине, Гришо има на разположение две седмици, за да навакса тази разлика на турнирите в Базел и Париж.
Източник: Агенция Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg