EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Технологията на Fiat скоро и в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Технологията на Fiat скоро и в САЩ

mail13:17 | 16.09.2009прегледи 620 коментарикоментари 0


Италианската автомобилна компания Alfa Romeo обяви гордо, че новият й компактен модел MiTo притежава скорост и маневреност като на спортна кола и по-нисък разход на гориво като допълнителен бонус - 10 процента по-мощен и 10 процента по-икономичен автомобил.
Тези примамливи характеристики са предимство за новата двигателна технология на Fiat, наречена Multiair, която ще бъде показана за първи път при модела MiTo на франкфуртското автомобилно изложение тази седмица, предаде Асошиейтед прес.
Очаква се скоро технологията да бъде въведена и при моделите на американския автомобилостроителен гигант Chrysler, който, след като подаде молба за съдебна защита от кредитори, премина под контрола на Fiat.
"Това е технологичен скок", заяви миналата седмица Серджо Краверо, главен изпълнителен директор на Алфа Ромео, която е собственост на Fiat, при презентация на MiTo на изпитателната писта в Балоко.
Новата технология - която контролира по-добре притока на въздух при циклите на горене - бе в основата на офертата на Fiat за придобиването на Chrysler, която не включваше пари в брой.
Промишлени експерти очакват да видят как ръководството на Chrysler ще използва новия дизайн и технология на Fiat. MiTo е образец за тези възможности, отбелязва АП.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161