EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Темите в българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Темите в българския печат

mail08:00 | 29.04.2014прегледи 1181 коментарикоментари 0


Под заглавие "Вдигайте заплатите", Стандарт съобщава на първа страница за призив на премиера Орешарски към бизнеса, отправен на конференция за заплащането на труда, организирана от КНСБ. Вдигането на заплатите трябва обаче да става умерено, синдикатите не трябва да притискат фирмите за резки скокове, казва премиерът, цитиран от вестника.

Бизнес и синдикати се разминаха за заплатите, пише по същата тема вестник Сега.

24 часа предлага изчисленията на икономисти от Института за пазарна икономика за неравенството в доходите по области. Най-голямо е в Сливен, а най-малко в Благоевград. Във Видин и Сливен е най-висок делът на хората, които попадат под линията на бедност, а най-малко са бедните в Благоевград, Ловеч и София.

Европейската комисия може да ни глоби за луксозни джипове, купени с пари от ЕС, казва заместник-министърът на земеделието Явор Гечев в интервю за всекидневника, озаглавено Солидарен фонд от 50 милиона лева ще пази фермерите от фалит.

Няколко вестника извеждат на първите си страници новината за повдигнатите обвинения срещу висши магистрати за злоупотреба с европари. Главният прокурор поиска отстраняването на съдебните началници Веселин Пенгезов и Петър Петков, отбелязва Труд. По същото обвинение прокуратурата се е прицелила и в шефа на кабинета на премиера Орешарски - Мария Дивизиева, пише от първата си страница Сега.

ДАНС гони 8 бежанци за тероризъм, съобщава вестник Преса. При проверка на двама от тях по методика, използвана от ЦРУ и ФБР е разкрито, че те са част от джихадистка групировка, участвала в убийства в Сирия.

Труд отделя две страници на доклада на правозащитната организация "Хюман райтс уотч" за нарушения в България срещу бежанци. Докладът ще бъде представен днес. Свидетелските разкази на бежанците са под заглавие Биха ни с палки и електрошок, взеха ни парите и GSM-ите.

Монитор съобщава за акция "Джеймс Бонд" срещу преписвачите на матурите. Квесторите били изучили знаците, по които се издават преписвачите с микрослушалки. Те седели като препарирани и пишели без да спрат.

Телеграф съобщава за странна професия на наша сънародничка в Италия - българка виси на опашка за 10 евро на час. За услугата - чакането пред гишета в пощата, банката, данъчното и съда, българката издавала и касова бележка.

САЩ затегнаха още примката на санкциите около Путин, пише Капитал дейли на първа страница и допълва, че най-важното име в новия списък е на ръководителя на петролния гигант "Роснефт" Игор Сечин, приближен на руския президент. Новите санкции са водеща тема и за Дума. В коментар също на първа страница се отбелязва, че вчерашното поредно "наказване" на Русия не изглежда тежко и издава несигурност в действията на Запада.

Идва втора порция потопи, прогрозира Стандарт под заглавие Бури и сняг за Гергьовден. Разбира се, снегът се отнася за високите части на планините./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg