EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Темите в българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Темите в българския печат

mail08:30 | 06.03.2014прегледи 979 коментарикоментари 0


Под заглавие "Предизборна пенсия за Великден" вестник "Преса" съобщава, че властта ще разпредели 50 милиона лева за добавка на всички възрастни. Сумите, с които ще бъдат зарадвани хората от третата възраст преди изборите за Европарламент, няма да бъдат еднакви за всички, пише вестникът и допълва, че окончателното решение ще бъде взето до дни.

Три издания акцентират тази сутрин върху готвени промени в Закона за здравното осигуряване. "Болниците ще връщат пациенти, касата ще плаща по-малко, ако надскочат лимита", пише "Стандарт" на първа страница. Целта на промените, предложени от здравното министерство, е да се спрат измамите с пациенти фантоми, затяга се и режимът за отваряне на нова болница, посочва вестникът.

"От предлаганите промени ще последват лишаване на онкоболните от лекарства и сериозна пречка за конкуренцията между болниците", пише "Сега".

"Заради промени в закони Здравната каса ще отказва да плаща лекарства", отбелязва "Труд" по същата тема. На първа страница изданието съобщава, че 4 хиляди безработни ще се борят срещу крадците в малки населени места в отдалечени райони. "

"Четири сектора вадят България от кризата" е водещото заглавие на "24 часа". Доклад на Световната банка ни съветва да заложим на храни, фармация, технологии и електроника.

"Депутати се опитват да изключат "Южен поток" от правилата на ЕС, въпреки декларациите, че упълномощаваме Брюксел да преговаря с Москва, пише "Капитал дейли".

На първа страница вестникът отбелязва, че БСП и ДПС ще питат външния министър за позицията му за Украйна, по повод изказването на Кристиан Вигенин, че подкрепяме суверенитета, териториалната цялост и независимостта на Украйна и очакваме новото правителство да създаде условия за деескалация на напрежението.

Външният министър е критикуван, че прави "солова акция" и че легитимира "форми на площадни органи" в нееднозначна ситуация, пише "Капитал дейли".

"Дума" и "Телеграф" акцентират на появил се в Интернет запис от разговор на върховния представител на ЕС Катрин Ащън и естонския външен министър. "Снайперистите в Киев били наети от опозицията", е заглавието на "Дума". В коментар на първа страница левият вестник изразява възмущение от предложението на ГЕРБ София да осъди Москва. Дори за ГЕРБ трябва да е ясна важността на връзките ни с Русия, пише в коментара по повод възможността за налагане на икономически санкции на Русия за намесата й в Украйна.

Вестник "Монитор" намира оптимистична гледна точка - "Руснаци и украинци се юрнаха към курортите ни, почивка у нас сменя отдиха в размирния Крим", пише изданието на първата си страница.

Под заглавие "Православният ни параклис в Антарктида вече е изографисан", "Новинар" помества интервю с ръководителя на българската експедиция на ледения континент професор Христо Пимпирев.

С означението "добра вест" вестник "Преса" съобщава, че Стефан Данаилов е здрав. Контролните прегледи в Париж показали, че популярният актьор се е преборил с коварната болест, от която страдаше.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg