EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от печата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата днес

mail09:30 | 24.04.2015прегледи 1199 коментарикоментари 0


50 % от храните отиват на боклука, половината агропродукция у нас се похабява, пише на първа страница Земя. Същата водеща тема е избрал Монитор: Половината български зеленчук отива на боклука още преди да стигне до купувачите. Ядем 80% вносни плодове и зарзават. И в двата вестника е пояснено, че неправилната обработка и съхранение са причина за похабяването на българската продукция, която и без това смалява непрекъснато обема си.

Монитор пише още, че 200 хил. българи ще са на воден режим през лятото заради лошо състояние на ВиК мрежата и необходимост от работа по различни европроекти за подмяна на канализацията.

НЕК се опитва незаконно да присвои доходи, предупреждава Капитал дейли. В опит да намали дефицита си, държавното дружество е тълкувало неправилно законодателството и собственици на ВЕИ-централи се заканват да търсят правата си в съда.

Според вестник Дума, изборният туризъм вече е факт, а в областите Пловдив и Перник много хора сменят адресите си.

Три вестника излизат днес със заглавия, посветени на санкционирания от Брюксел монопол на мултиплексите. Сега пише: Съдът в Люксембург осъди България заради порочната цифровизация, огромни глоби заплашват страната ни, ако не премахне монопола. Министърът на отбраната Николай Ненков съобщава в интервю за печатното издание, че са му предлагали подкуп, за да подпише договор за поддръжка на самолетите МиГ-29. Сегашният договор изтича на 9 септември. Министър Ненков застава зад обвиненията за злоупотреба със служебно положение на генерал Димитър Шивиков.

Преса конкретизира: Брюксел ни осъди за мултиплексите, гърмят мини от наследството на Цветан Василев, заплашва ни глоба до 200 хиляди евро на ден.

Труд подчерта графично, на черен фон с големи букви: За първи път Съдът на Европейския съюз осъди България за мултиплексите. Конкурсите за цифровия сигнал през 2009 и 2010 година са направени в нарушение на конкуренцията, постанови Съдът. Шестте мултиплекса се държат от две фирми, част от компаниите в сделката за едно евро между Цветан Василев и фантома "ЕлАйСи33", пояснява изданието.

Заглавие на първа страница на 24 часа е: Токът ще е по-скъп с 15-20% от догодина, когато се очаква пазарът да се либерализира. Прогнозата е извод от дебати, инициирани от вестника и представени на две страници в днешния брой.

Според говорителя на Върховния комисариат за бежанците към ООН Борис Чеширков, Оградата по границата е временно решение, пише Преса. В интервю за изданието той успокоява, че не се очаква у нас да има поток от върнати бежанци по Дъблинското споразумение.

Стандарт информира за депутатски предложения да има 10-годишна амнистия за неизплатени към държавата задължения. Вестникът съобщава и за класация на телевизионния канал "Дискавъри", според която България е сред най-желаните туристически дестинации.

Порноканалите платени като футболните пише на първа страница Новинар. Това е предложение на председателя на Съвета за електронни медии Георги Лозанов, с което са се съгласили всички кабелни телевизии и скоро то ще влезе в сила.

В интервю за Телеграф, министърът на културата Вежди Рашидов заявява, че Интриги захлупиха триумфа в Лувъра. Той е категоричен, че българската култура е на световно ниво и мястото й е в най-прочутите зали./БНР


 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg