EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от печата днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата днес

mail08:39 | 17.04.2015прегледи 836 коментарикоментари 0


"Променят конституцията заради съдебната реформа" - водещо заглавие за 24 часа. Какво точно да се промени - ще се договаря между партиите в Народното събрание в следващите 2 седмици, за да се съберат необходимите гласове, пише още всекидневникът по повод представените вчера от правителството идеи за реформи в Съдебната система.

Руснаците се връщат по родното Черноморие, пише Стандарт като цитира министъра на туризма Николина Ангелкова. По думите й, ръстът на записвания от руски граждани е 30-40 % в последните дни.

Над 1000 шофьори са били глобени в рамките на 24-часовата акция на Пътната полиция за контрол на скоростта, информира Монитор. Статистиката за миналата година показва, че 17 жени шофьори са загинали в катастрофи, при 308 представители на силния пол. 52 % от смъртните случаи при пътни инциденти са вследствие на превишена скорост.

За половината коли в София няма паркоместа, пише Преса. Регистрираните автомобили в столицата са 900 хиляди., при едва 500 хиляди места, където можем да оставим автомобила си, изчислява изданието. Подобен проблем имат и живеещите в Пловдив и Варна.

40 % от гимназистите неграмотни - пише вестник Земя. Масово 15-16 годишните ученици четат, но не разбират смисъла на написаното, като по този показател сме на опашката в Европа.

"Всеки трети с алергия" - за тревожната тенденция съобщава Телеграф и отчита, че половината от заболяванията са регистрирани при деца.

За нашествие от кърлежи през пролетта предупреждава Новинар. Заради по-топлото време, експерти призовават да бъдем внимателни, тъй като вредителите вече се забелязват по градинки и паркове.

Балетните танцьори готвят протест, заради късното пенсиониране - тема на вестник Дума. Пенсионирането на 53 години ще убие балетното изкуство, казва директорът на балета на Софийската опера Сара-Нора Кръстева. Според нея, пределната възраст за пенсиониране на балетистите е 43-45 години.БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg