EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Теми от печата + Великденски новини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от печата + Великденски новини

mail09:10 | 24.03.2015прегледи 1100 коментарикоментари 0


"Роми бият горски с вериги", пише на първа страница вестник "Земя". Трима служители на Държавното горско стопанство в Самоков бяха нападнати от роми бракониери, към които се присъединила тълпа от махалата.

"Петролът се срива, горивата скъпи", търговците не смъкват цените, пише на първа страница "Телеграф".

"Дума" допълва - ниските цени на нефта оголиха доста проблеми на добивната индустрия на шистов газ в Съединените щати. Дебатите за и против проучване и добив в Европа са отложени.

"Телеграф" пише за нова търговска хитрост преди Великден - агнета от Македония се прекарват нелегално през границата заради по-ниската цена у нас. Има изграден нелегален канал за трафик на цели стада.

"Преса" продължава темата - производители настояват за мерки срещу контрабандата и на прасета, около 60 хиляди тона свинско влизат у нас годишно.

"Инспектори погват великденските яйца", пише на първа страница "Новинар". Както всяка година, така и сега ще се проверява произхода на козунаците и агнешкото месо и дали храните на пазара имат етикети.

Според "Монитор", 84 на сто от месото у нас е вносно.

Вестник "Сега" коментира пореден абсурд в законодателството ни - ресторанти и механи нямат право да предлагат ястия от кухнята на баба, вече десет години няма кой да отмени ограничението, а дребните собственици са на ръба на оцеляването.

"Москва удари официално туризма ни", съобщава "Труд" на първа страница. Кремъл забрани на служителите си в силовите структури да почиват в България, спират и дотираните от държавата почивки на деца, пенсионери и ветерани.

"Има вероятност "БДЖ Товарни" да се продава на парче, като отделни активи", е научил "Труд" от Агенцията за приватизация.

"Доходите от лихви по депозити паднаха до рекордно ниски нива", заемите за домакинства също поевтиняха, но интересът към кредити продължа да е слаб. За това съобщава вестник "Сега", цитирайки информация на финансовия портал "Моите пари".

"Капитал дейли" информира, че пенсионните фондове не са били допуснати до емитирането на новия външен дълг с устно разпореждане на министъра на финансите. От ведомството са отказали да пояснят защо.

"Софиянец със 163 хиляди лева заплата", съобщава водещото заглавие на "Стандарт". Ако искате да платите данъка си с отстъпка от пет на сто, имате още една седмица, напомня изданието.

Исканията за ползване на специални разузнавателни средства се увеличават, но само едно от 16 дава резултат, пише на първа страница "24 часа".

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов коментира в интервю за "Преса": "Не е време да се вдига възрастта за пенсия" или пък, ако това стане, то да е с не повече от месец или два.

Специалистът по сигурността Иван Бояджиев съветва в интервю за "Стандарт" да се търси външна намеса за взривените в Иганово снаряди.

Директорът на болницата "Пирогов", проф. Стоян Миланов, казва в интервю за "Монитор", че лечебното заведение е на загуба с 500 хиляди лева на година заради неосигурени пациенти. Според него, за един лекар специалист е по-лесно да се докаже в Западна Европа, отколкото тук.

Спират браузъра "интернет експлорър", разработва се нов, пише "24 часа".
източник:БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg