EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail09:10 | 30.04.2015прегледи 868 коментарикоментари 0


Злополучният опит на съдия-изпълнител да опише имуществото на ТВ7 е водеща новина за повечето печатни издания. „Законът удари ТВ7. Синдици описват заложената в КТБ техника“, информира "Труд" с големи букви на първата си страница.

„Телевизия на абордаж. Две оставки в МВР, дават седмица на ТВ7“, обобщава "Стандарт".„Екшънът“ е заради дълг от „7,8 милиона лева“, изтъква "Монитор". Вестникът акцентира върху уверенията на синдиците и шефа на Фонда за гарантиране на банковите влогове, че действията им са законни.

"24 часа" твърди, че става дума за дълг от 200 милиона лева.

Проблемите на работниците от ВМЗ-Сопот, които са обезпокоени, че ще изгубят работата си заради бавното разследване на взривовете в Иганово, намират място на 18-та страница на "Труд". „След кратка блокада на Подбалканския път, Лукарски тушира протест във ВМЗ с по-високи заплати“, пише вестникът.

S&P отново отбеляза слабостите в надзора на БНБ, пише "Капитал дейли". Представянето на банковия сектор в България през тази година ще е в пряка зависимост от институционалния капацитет, включително и от банковия надзор, да оказва подкрепа за справяне с продължаващата икономическа стагнация и евентуални рискове, свързани с банките майки в Гърция, се казва в анализ на рейтинговата агенция, цитиран от вестника.

„НЕК ще плаща скъпо зеления ток до есента“, а не само до май, пише "Преса", цитирайки председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. Становището на КЕВР е, че преференциалните цени за фотоволтаичните централи се полагат за количеството енергия, произведено на номинална мощност в определените от комисията 1250 часа годишно. Според НЕК скъпото заплащане трябва да спре, след като централата е работила този брой часове, дори ако не е ползвала пълната си мощност. Въпреки тълкуванието в полза на ВЕИ централите Иванов смята, че благодарение на квотите за зелен ток НЕК ще успее да икономиса тази година около 100 милиона лева.

„НЗОК отложи отпускането на повече пари за болниците“, съобщава "Сега". Става дума за 34,5 милиона лева, уточнява вестникът./БНР


 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg