EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми от българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми от българския печат

mail09:04 | 08.08.2014прегледи 1000 коментарикоментари 0


Под заглавие „Позитано“ се пълни с безработни активисти“ вестник Преса пише, че „червената централа се оказва тясна за останалите без работа след оставката на кабинета „Орешарски“ активисти на БСП и разни ПР-и. Поне трийсетина заместник-министри и членове на политическите кабинети разчитат на партийната хранилка. Въпреки уверенията на новия лидер Михаил Миков, че няма да има чистки, апаратчици треперят за местата си, които новите безработни от ведомствата застрашават“.

Александър Симов - журналист и член на БСП, призовава от страниците на 24 часа в избирателните листи „да има нови лица с леви идеи, а не дежурните послушковци“.

„ЕК одобри 10 милиарда евро за България до 2020 година" е водещата новина във вестник Дума. Вестникът цитира бившия вицепремиер по еврофондовете Зинаида Златанова, която твърди, че „това е поредното доказателство за обективната оценка на кабинета „Орешарски“.

„Държавата харчи със скорост 2,5 милиарда на месец. Кабинетът на Пламен Орешарски завеща министерства с високи дългове и изпреварващи разходи. На този фон за пореден път се обещават извънредни приходи от 1 милиард лева, които трябва да дойдат до края на годината“, пише вестник Сега.

„Половин България може да остане без ток през зимата. Причината са огромните дупки в бюджетите на енергийните дружества и липсата на свежи пари за инвестиции“, пише Стандарт, цитирайки икономическия вицепремиер Екатерина Захариева. „Тя съобщи, че най-застрашена е Североизточна България. Вече се обмислят спешни мерки, за да не останат градове и села на тъмно и студено,“ твърди изданието и допълва: „Дупката в енергетиката е толкова голяма, че има опасност дори да се трансформира в държавен дълг. Затова и кабинетът „Близнашки“ планира въвеждането на енергиен борд от международни и наши експерти, който да предложи решения.

Три хиляди и осемстотин пострадали от наводнението в Мизия ще съдят държавата, съобщават 24 часа и Преса. Двете издания цитират заместник-кмета Николай Нековски, който наредил разрушаване на дигата при село Сараево в събота привечер, след като чакал цял ден разрешение от столицата. „Ако не го бях направил, приливната вълна да е заличила напълно Мизия от картата“, твърди Неков.

„Русия стресна Европа. Западните фермери губят милиарди евро от контрасанкциите на Москва“, пише вестник Земя по повод руското ембарго на земеделски стоки, наложено на Евросъюза в отговор на европейските санкции, заради украинската криза. „Забрана на Путин срива цените на мляко и месо в ЕС. Родни преработватели прогнозират свръхизлишъци на някои храни“, пише Труд. „Ефектът за България ще е малък“, смята Капитал DAILY. На същото мнение е и Сега: „Руското ембарго ще има минимален ефект върху българските фирми“, но „производителите се опасяват, че никога няма да могат да се върнат на този пазар“, отбелязва вестникът. „Губим поне 10 милиона евро от руското ембарго. Ветото на Путин върху вноса от ЕС ни вкара във войната за пазари“, пише Стандарт./БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4156