EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми и заглавия от вестниците днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми и заглавия от вестниците днес

mail08:00 | 03.07.2014прегледи 777 коментарикоментари 0


Само за ден държавата пусна стотици обществени поръчки, съобщава от първа страница в. "Сега", като цитира данните на агенцията за обществени поръчки. Дни преди оставката на кабинета и с цел да хванат старите разпоредби в Закона за обществените поръчки министерства и агенции трескаво са публикували обяви за търгове. На 30 юни са подадени общо 147 поръчки за строителство, над 260 за услуги и 186 за доставки. В последните два работни дни на юни само Агенция "Пътна инфраструктура" е пуснала търгове за 760 милиона лева.
Под заглавие "Когато качеството на управление спада, вниманието ни се изостря" "Капитал Дейли" предлага интервю с еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан. Ако българските власти приемат плоска корекция за програма "Околна среда", парите ще тръгнат много по-бързо, казва той.
България може да получи важен пост в бъдещата Европейска комисия, съобщават източници от Брюксел, цитирани от в. "24 часа". Една от версиите е това да е този на върховен представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиките на сигурност. На 16 юли премиерът Пламен Орешарски ще каже в Брюксел кого предлага страната ни за еврокомисар. "Дума" акцентира на друго от думите на министър-председателя, а именно, че според него бюджетът няма нужда от актуализация, а банковата ни система е стабилна.

Игра на криеница - БСП и ГЕРБ се дебнат за провал на кворума, коментира в. "Труд". Социалистите вчера иззеха традиционната роля на опозицията и "разпуснаха" Народното събрание с проваляне на кворума. ГЕРБ заплашиха с “реципрочни мерки”. Поводът бе гласуване на промени в Наказателния кодекс за отпадане на давността за престъпления на комунистическия режим. Премиерът Орешарски обяви, че чака кворум, за да даде оставка. /БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg