EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Теми в българския печат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Теми в българския печат

mail10:10 | 03.02.2015прегледи 1028 коментарикоментари 0


24 ЧАСА помества на първата си страница снимка на църква в залетия от еднометрова вълна бургаски квартал Долно Езерово. „След дъждовете в Североизточна България Луда Камчия излезе. Язовир „Цонево“ руши диги“, съобщава вестникът. МОНИТОР пише, че премиерът Борисов е заповядал евакуирането на четири села във Варненско. Евакуираното провадийско село Бозвелийско „настръхна от мародери“, „кметът е поискал допълнителна полицейска охрана“, пише НОВИНАР. „Хиляда души без покрив заради язовири бомби. Евакуират села във Варненско и Добричко. Пороят отнесе пътища за поне 10 милиона лева“, четем в СТАНДАРТ. „Пороите отнасят поне 50 милиона лева“, по преценка на ТРУД.

„Пет банки държат 54 % от активите у нас“, изтъква ПРЕСА въз основа на най-новата статистика от БНБ. „Големите банки пораснаха след КТБ“, констатира КАПИТАЛ DAILY. Друга констатация на вестника за изминалата 2014 година е: „все така замръзнало кредитиране, растящи разходи за обезценки, минимален ръст на нетните лихвени доходи и свиване на постъпленията от такси и комисиони“.

Бюджетната 2014 година е приключила с неизпълнение на 430 милиона лева планирани приходи от ДДС, пише СЕГА. „Докато приходите от основни данъци сериозно изостават, хазната все повече товари бизнеса и гражданите с различни видове държавни такси. За първи път през миналата година постъпленията от такси са надхвърлили 1 милиард лева“, отбелязва вестникът.

Няколко издания поместват нови публикации в полза на правителствената програма за саниране на панелни блокове. „Санирането е без пари, останалото са лъжи. Не е вярно и че важи само за квартали с парно“, твърди 24 ЧАСА, цитирайки отговорните институции. „Санират безплатно и малки панелки“, допълва МОНИТОР. КАПИТАЛ DAILY помества гледната точка на браншови организации, които искат не обща, а отделни тръжни процедури; поне частично възстановяване на взетите назаем 1 милиард лева чрез спестените от санирането разходи за електроенергия и задължаване на собствениците да поддържат санираните жилища.

Само 14 от общо 69 хиляди клиенти на „Енерго Про“, които са получили едновременно две фактури, са подали жалби и съответно ще получат 15-дневно разсрочване на задълженията си, пише ТРУД, цитирайки председателя на ДКЕВР Светла Тодорова. По повод изявлението на Тодорова, че до шест месеца ще се реши дали да наложи глоба на дружеството от 280 000 лева, вестникът коментира, че държавната комисия не е „енергиен дракон“, а „бостанско плашило“.

ПРЕСА обръща вниманието на ДКЕВР и правителството върху факта, че „НЕК губи средно по 2 милиона лева на ден“. По силата на наследени ценови решения, които още не са променени, компанията губи годишно между 600 и 800 милиона лева. Загубите се трупат към нейния близо 4-милиарден дефицит. В началото на януари Министерството на енергетиката обяви, че ще представи в най-кратки срокове програма със спешни мерки. Това обаче още не е направено“, отбелязва ПРЕСА./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg