EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Таяни иска удвояване на бюджета на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Таяни иска удвояване на бюджета на ЕС

mail09:35 | 16.11.2017прегледи 9168 коментарикоментари 0


Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни призова за удвояване на бюджета на Европейския съюз. "Нуждаем се от два пъти повече пари, отколкото днес, или изразено в цифри това са 280 милиарда евро вместо досегашните 140 милиарда евро годишно", каза Таяни пред германския ежедневник Morgenpost.

Увеличеният бюджет на ЕС не следва да се финансира от допълнителни трансфери от държавите-членки, а от въвеждането на данъци. "Това ще изисква нови собствени ресурси на ЕС, като например данък върху финансовите сделки на фондовите борси", каза Таяни.

Председателят на Европейския парламент заяви, че 60 милиарда евро е цената на Брекзит, като подчерта, че ако Европейският съюз приеме по-малко от тази сума, то европейските граждани са тези, които ще платят разликата. „Защо германците, италианците, испанците и холандците трябва да плащат британската сметка?", попита Таяни.

Той заяви, че трябва да бъде постигнато споразумение между Лондон и Брюксел. Основната точка, по която трябва да се споразумеят страните, са правата на европейските граждани на Острова след излизането на страната.

Председателят на Европейския парламент каза също така, че само когато бъде постигнато рамково споразумение, Великобритания и ЕС ще могат да договорят търговските си взаимоотношения след Брекзит.


Тагове: ЕС, бюджет, Таяни
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg