EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Талин: безплатен градски транспорт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Талин: безплатен градски транспорт

mail07:50 | 29.01.2013прегледи 464 коментарикоментари 0


Талин е първата столица в ЕС, която предлага на жителите си безплатен обществен транспорт. Въпреки че този ход, който има за цел да ограничи замърсяването от автомобилите, намира широкото одобрение на гражданите, посетителите на града се чувстват измамени, а други обвиняват местните власти, че използват този трик, за да вдигнат рейтинга си, предаде AFP.

От началото на годината пътуването с автобус, трамвай или тролейбус е напълно безплатно за всички 420 000 жители на естонската столица, които пътуват с магнитни карти.
Средната месечна заплата в Естония възлиза на около 900 евро. Безплатният градски транспорт спестява стотици евро годишно в разноски по транспорта.
От кметството посочват, че този ход е насърчил жителите да оставят автомобилите си у дома, което намалява замърсяването и облекчава трафика. Близо половината от гражданите се възползват от безплатния градски транспорт, посочиха още от кметството, като отбелязаха. че проектът струва на града около 12.4 милиона евро годишно.
За хора без жителство в Талин глобата за пътуване без билет може да достигне 60 евро – почти равна на месечните помощи при безработица./Агенция „Фокус”, снимка: Уикипедия
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165