EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Т. Петкова:Ядрената енергетика е приоритет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Т. Петкова:Ядрената енергетика е приоритет

mail17:10 | 09.09.2019прегледи 663 коментарикоментари 0


"Бъдещето е на чистата енергия. Възобновяемите енергийни източници имат важно място в енергийния микс, но гарантът за енергийна сигурност са мощностите, които произвеждат базова енергия – атомните електроцентрали са такива мощности. Чрез развитието на ядрените технологии и ядрената енергетика можем да решим много важни въпроси, свързани с климатичните промени." Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на срещата си с изпълнителния директор на Агенцията за ядрена енергия (АЯЕ) на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Уилям Магууд IV, който бе на посещение в България.

"Развитието на ядрената енергетика е един от основните приоритети в работата на правителството в енергийната област", каза министър Петкова и отбеляза успешно приключилите програми по удължаване живота на пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй”.

В момента е в ход процедура за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене", акцентира Петкова и поясни, че към нея вече са проявили интерес някои от световните лидери в сектора.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg