EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сърбия строи завод за модерно оръжие?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сърбия строи завод за модерно оръжие?

mail09:45 | 27.08.2012прегледи 621 коментарикоментари 0


Сърбия възнамерява да изгради завод за модерно оръжие, а руският вицепремиер Дмитрий Рогозин показа голямо желание да помогне на Сърбия за неговия пласмент, заяви в Москва сръбският вицепремиер и министър на отбраната Александър Вучич, съобщава белградският вестник "Блиц".
Вучич разговаря с Рогозин, който отговаря за въпросите на отбраната в руското правителство. Той имаше срещи и с представители на Единна Русия, с която Сръбската прогресивна партия има подписано споразумение за сътрудничество.
За пръв път съм много доволен от разговорите. Рогозин показа голяма откритост и голямо желание да помогне на Сърбия, заяви Вучич пред журналисти вчера.
Той посочи, че на срещата са били обсъдени стратегическо-политически въпроси, развитието на отбранителната политика на двете страни и развитието на сръбската военна индустрия, пласирането на производството на руския пазар и общо излизане на трети пазари, допълва БТА.
По думите на Вучич специалисти още от понеделник официалноще започнат планове за общи модели и общо производство. Нашата цел е до края на годината да отворим завод за сложнибойни системи, посочи Вучич и добави, че сръбската страна очаква подкрепата на Русия и в пласирането на техниката на чуждите пазари.
По неговите думи Сърбия е осигурила средства и има знания, но й е необходима само помощ в пласирането, т.е. сътрудничествос повече страни по света - африкански, азиатски и с Русия. На въпрос дали очаква натиск от западните страни заради военното сътрудничество с Русия Вучич отговори отрицателно, посочвайки, че европейските партньори имат интерес от развитието на сръбската икономика.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg