EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сърбия очаква 3 млн.туристи, Черна гора 1.6 млн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сърбия очаква 3 млн.туристи, Черна гора 1.6 млн.

mail15:03 | 15.02.2017прегледи 3080 коментарикоментари 0


През 2017 г. сръбските власти очакват популярните центрове на страната да бъдат посетени от три милиона туристи, предава ANSAmed.
Очакванията на Белград са за 1,4 млн. чуждестранни туристи. В първите седмици от годината скиорите в сръбските зимни курорти са били с 22 % повече, отколкото за същия период през предходната година. По-голямата част от тях са сръбски граждани или гости от България, Македония, Унгария и Руската федерация.

Девственото Скадърско (Шкодренско) езеро, разположено на границата между Черна гора и Албания, е заплашено от появата на нов „еко курорт“, пише британският вестник The Guardian. Подобно на адриатическата си съседка Хърватия, туризмът в Черна гора процъфтява. През 2016 г. страната е посетена от 1,5 млн. чуждестранни туристи – с 6,9 % повече, отколкото са регистрирани година по-рано. Въпреки че Черна гора е известна с екологичния си туризъм и атрактивни предложения за „меки приключения“, развитието на този отрасъл в страната съвсем не минава без спорове.
Макар да са налице не само опасения, но и протести на местните, бетонните курорти изникват на все повече места. Така например край Будва бе издадено разрешение бивш концентрационен лагер от времето на Втората световна война на остров Мамула да бъде превърнат в луксозен курорт.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg