EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сърбия легализира марихуаната?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сърбия легализира марихуаната?

mail11:00 | 28.02.2014прегледи 1093 коментарикоментари 0


Медиите в Сърбия днес пишат за намерението на правителството за легализиране на марихуаната за медицински цели.
Сърбия смята да легализира марихуаната за медицински цели, пише вестник Вечерње новости. Министърът на здравеопазването Славица Джукич-Деянович е заявила, че легализирането на марихуаната за медицински цели не означава легализация на наркотиците.
„Всяка субстанция може да бъде лекарство и отрова. Експертите, въз основа на много точни методи уточняват какво е лекарство и каква доза може да се даде на пациента”, заявила Джукич-Деянович.
Легализацията на марихуаната за медицински цели не означава легализация на наркотиците. Това заяви министърът на здравеопазването на Сърбия, предаде електронното издание 24 сата. Според Джукич-Деянович това е възможност за лекарите да определят какви дози ще предлагат на пациентите.
В Сърбия е основано първото дружество за легализиране на марихуаната за медицински цели, предаде електронното издание Мondo. В сдружението участват жители на Белград, Нови Сад и Крагуевац. Според сдружението в международните медицински изследвания било доказано, че марихуаната може да възпрепятства ръста на мозъчния тумор и да контролира метастазите на някои белодробни тумори.
За легализирането на марихуаната за медицински цели пишат и електроните издания Правда, Alo, Radio 021, вестник Kurir и Radio-televizija Srbije /RTS/ ./Агенция „Фокус”
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg