EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Сърбия готова за „Турски поток”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сърбия готова за „Турски поток”

mail18:01 | 29.11.2018прегледи 1669 коментарикоментари 0


Сърбия е готова за започване на работа по прокарване на газопровода "Турски поток" през сръбска територия, заяви по телевизионния канал "Първа ТВ" генералният директор на "Сърбиягаз" Душан Баятович, предаде ТАСС.

Всичко е готово за строителството на газопровода "Турски поток", отбеляза Баятович. Всички необходими запитвания за прокарването са подадени и проблем с разрешението не би трябвало да възникне, каза още Баятович. Той добави, че от техническа гледна точка съществува пълна готовност за започване на работа.

Баятович подчерта, че строителството на газопровода ще се осъществява на основата на сръбския закон за енергетиката, който е в съответствие с Третия енергиен пакет на ЕС.

По-рано сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че Белград е много радостен от плановете на Москва за прокарване на газопровода "Турски поток" през сръбска територия. "Турски поток" би осигурил на Сърбия газ и би я превърнал в страна транзитьор, каза министърът.

На 19 ноември бе завършено изграждането на морския участък от газопровода "Турски поток". На церемонията по този случай руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че е убеден, че останалата част от строителството - сухопътната част на газопровода - ще бъде завършена в срока, предвиден в пътната карта, и към края на 2019 година газът от Русия ще стигне до турските потребители, както и до страните от Европа.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи по-рано, че сега се разработват различни възможности за продължаване на газопровода на европейска територия, включително по маршрута България-Сърбия-Унгария с изход на газоразпределителния център в австрийския Баумгартен.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1954