EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съмнения преди руско-българската икономическа среща

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съмнения преди руско-българската икономическа среща

mail16:38 | 04.12.2009прегледи 492 коментарикоментари 0


Още не са готови резултатите от предпроектното проучване за възможността за изграждане на седми реактор на площадката на АЕЦ "Козлодуй", съобщи икономическият министър Трайчо Трайков.
На заседанието в София на предстоящата през следващата седмица  българо-руска икономическа комисия ще се разисква целият набор от отворени икономически въпроси между България и Русия .
 Ще бъде обсъден въпросът за изграждането на митнически склад в пристанището "Кавказ", така че България да може да използва ефективно фериботната връзка за износ на акцизни стоки. Ще контролираме изпълнението на обещанието от руска страна за бърза ратификация на социалната спогодба, ще бъде поставен и въпросът за извършване на чартърни полети от български авиокомпании за превоз на руски туристи, каза още Трайков.
Енергийните проекти ще бъдат част от водените разговори. „Ако руската страна реши да участва в петролопровода "Самсун-Джейхан", има и много голям въпрос, доколко остава валиден интересът на Русия да участва в "Бургас-Александруполис", и на този въпрос ще търсим отговор на срещата, обяви Трайков.
Трайков потвърди информация в руската преса, че България дължи пари на проектната компания "Бургас-Александруполис", като става въпрос за няколко милиона евро, но отказа да посочи какво ще стане с тези средства, ако Русия се откаже от проекта.
Трайков добави, че се надява до 18 декември да има положително решение на ЕК за отпускане на средства за изграждане на междусистемните газови връзки между България и Румъния и България и Гърция.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg