EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съмнения около „лошата банка” на Словения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съмнения около „лошата банка” на Словения

mail07:30 | 30.01.2013прегледи 468 коментарикоментари 0


Представители на ЕК, ЕЦБ и МВФ се съмняват в ефективността на словенската "лоша банка", се казва в предварителна оценка за законовата рамка за управление на кредитите със статут на несъбираеми вземания, предаде Танюг.
Международните финансови институции се безпокоят дали планираните 4 милиарда евро държавни гаранции плюс 1 милиард евро за докапитализация на банките са достатъчни и искат да знаят как правителството е стигнало до тези цифри, като се има предвид, че още не са направени стрес тестове в банките, пише словенският в. "Дневник", запознат с документа.
ЕК, ЕЦБ и МВФ очакват по-точно определяне на ролята на компанията за управление на банковите средства, така наречената "лоша банка", на нейните пълномощия и начин на финансиране до края на януари, отбелязва БТА.

Те предлагат също централната банка, която според тях не участва достатъчно в процеса на спасяване на банките, да проведе стрес тестове в срок от 3 месеца, за да се определи адекватността на капитала в банките.
ЕК, ЕЦБ и МВФ препоръчват и уточняване на критериите за трансфер на средства, на методологията за оценка на проблемните кредити и на стратегията за управление на заемите. Международните финансови институции посочват още, че Любляна не е осигурила независимост и прозрачност в работата на "лошата банка", което увеличава рисковете от корупция и затова емного важно банката да се управлява от независими директори, за да се избегне конфликт на интереси.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg