EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съкращения в САЩ. Къде?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съкращения в САЩ. Къде?

mail15:30 | 26.02.2013прегледи 782 коментарикоментари 0


Белият дом публикува подробна прогноза за всеки отделен щат за последиците от бюджетните съкращения, които ще влязат автоматично от 1 март, освен ако партиите в Конгреса на САЩ не постигнат споразумение в последния момент, предаде AFP. Всички министерства ще бъдат засегнати. Отбраната ще трябва да намали бюджета си с 8% в сравнение с първоначалния бюджет за финансовата 2013 година (приключваща на 30 септември), а останалият бюджет ще бъде орязан с около 5%.

Отбрана: Всички 800 000 цивилни служители в системата на отбраната ще излязат в частична безработица един ден седмично, което означава, че от края на април заплатите им ще намалеят с 20%. Военноморските сили ще намалят дните, прекарвани в морето с военни кораби с 30% до 35%. Разполагането на втори самолетоносач в Персийския залив вече беше отменено. Поддръжката на базите и военното оборудване е отложено за по-късна дата, което принуди подизпълнителите в отбраната да уволняват служители. Заплатите на военните обаче няма да бъдат намалявани.

Образование: Федералната държава ще намали помощта си за образованието със сума, равняваща се на заплатите на 10 000 преподаватели в страната и 7200 специализирани преподаватели за деца с увреждания и друг персонал в сектора. От образователната програма за бедни деца под 5 години ще бъдат изключени 70 000 деца, което ще доведе до съкращаването на 14 000 преподавателски места.

Летища: Времето за чакане на чужденците при преминаване през имиграционните власти на големите летище ще се увеличи с 30% до 50% и може да надвиши 4 часа в пиковите часове. Опашките на пунктовете за контрол на сигурността ще се удължат значително, тъй като службата по сигурността на транспорта ще трябва да постави своите 50 000 служители в частична безработица до един ден месечно. Частична безработица ще бъде наложена и на авиодиспечерите, което ще предизвика закриването на над 200 малки летища, според Федералното авиационно управление (ФАУ) на САЩ.

Наука: ще бъдат замразени или отменени научни проекти, стотици субсидии ще бъдат премахнати, ще закъсняват разрешителните за пускане на медикаменти в продажба.

Храни: санитарните инспектори ще извършват по-малко проверки на храните. Правителството предупреди, че болестите, свързани със зараза, могат да станат повече, позовавайки се на последните случаи на салмонела във фъстъченото масло и бактерията ешерихия коли в биологичен спанак.

Национални паркове: много от всичките 398 национални природни паркове ще бъдат частично или напълно затворени.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044