EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Създадена е „Европейска Рейтингова Мрежа”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Създадена е „Европейска Рейтингова Мрежа”

mail12:40 | 23.01.2012прегледи 477 коментарикоментари 0


Кредитреформ Рейтинг АД, една от водещите немски агенции за кредитен рейтинг, и БАКР – АГЕНЦИЯ ЗА КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ от България създадоха международна мрежа от водещи агенции за кредитен рейтинг, наречена „Европейска Рейтингова Мрежа”. С тяхното сътрудничество двете фирми възнамеряват активно да се конкурират с доминиращите американски агенции за кредитен рейтинг и да играят водеща роля на европейския пазар за кредитен рейтинг.
Мрежата е отворена за европейски агенции за кредитен рейтинг, които са регистрирани от Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA) и които имат значителна роля на европейския пазар за кредитен рейтинг. Вече се водят преговори с потенциални партньори.
Чрез създаването на мрежата, двете компании реализират една от основните цели на ЕС: да повишат конкуренцията на международния пазар с помощта на силна европейска агенция за кредитен рейтинг. В бъдеще членовете на мрежата ще осигуряват услуги за кредитен рейтинг в цяла Европа. Благодарение на разработения им рейтингов подход, съответстващ на европейските характеристики, Европейската Рейтингова Мрежа ще допринесе за по-високо качество при оценяването на кредитните рискове в Европа.

За Кредитреформ Рейтинг АД
Кредитреформ Рейтинг АД е една от водещите агенции за кредитен рейтинг в немскоговорящите страни, регистрирана от Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA). Гамата от услуги, които предлага, включва: рейтинги на фирми, рейтинги на емисии и на CDO. Като част от Кредитреформ Груп, която оперира в целия свят, Кредитреформ Рейтинг АД има преимуществото да ползва тяхната огромна база данни при своите анализи.

За БАКР – АГЕНЦИЯ ЗА КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ
БАКР – АГЕНЦИЯ ЗА КРЕДИТЕН РЕЙТИНГ е водеща агенция за кредитни рейтинги в Югоизточна Европа. Регистрирана е от Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA). Компанията е специализирана в присъждането на кредитни рейтинги на банки, застрахователни и лизингови дружества, нефинансови предприятия и общини. БАКР притежава обширна база данни за български компании и изготвя секторни анализи, скоринг модели, както и анализ и оценка на риска.
 


Тагове: рейтинг, мрежа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163