EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Създава се PC консорциум

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Създава се PC консорциум

mail17:01 | 06.11.2017прегледи 9150 коментарикоментари 0


Fujitsu Limited, Lenovo Group Limited и Банката за развитие на Япония (DBJ) оповестиха стратегическо партньорство и създаването на консорциум между трите компании. Той ще се фокусира върху изследването, развитието, дизайна, производството и продажбите на потребителски компютри за световния пазар.

Fujitsu ще продаде 51% от акциите на своето дъщерно дружество Fujitsu Client Computing Limited (FCCL) на Lenovo и 5% на DBJ. След трансакцията FCCL ще стане консорциум, притежаван от Fujitsu, Lenovo и DBJ, и ще запази името Fujitsu Client Computing Limited.

Общ преглед на стратегическото партньорство

Очаква се сделката да бъде окончателно финализирана през първото тримесечие на следващата фискална година. От продажбата на акциите Fujitsu ще получи общо 28 млн. японски йени - 25,5 млн. от Lenovo и 2,5 млн. от DBJ*. След трансакцията Куниаки Сайто, настоящият представляващ директор и президент на FCCL, ще поеме поста представляващ директор и президент на целия консорциум.

След създаването на консорциума продуктите на FCCL ще продължат да бъдат разпространявани и продавани с марката Fujitsu. Fujitsu ще продължи да обслужва корпоративните клиенти по целия свят директно или индиректно посредством своите търговски канали и утвърдена партньорска структура, както и да предоставя съответната техническа поддръжка. FCCL ще обслужва потребителския пазар в Япония директно или индиректно чрез мрежата от търговци на едро и да предоставя съответните услуги и техническа поддръжка.

Посредством това стратегическо партньорство Fujitsu и Lenovo целят по-висок растеж, обхват и конкурентоспособност на PC бизнеса в Япония и в останалия свят. Консорциумът ще ползва опита на Fujitsu в глобалните продажби, обслужването на клиенти, разработките и високо автоматизираното и ефективно производство и системна интеграция, за да задоволи изцяло изискванията на потребителите. За успеха на това начинание ще допринесат мащабите и пазарното присъствие на Lenovo.

DBJ от своя страна ще подпомогне устойчивия ръст на FCCL и като солидна и утвърдена институция ще осигури необходимата за това финансова експертиза.

Fujitsu ще продължи да предлага висококачествени, иновативни и надеждни потребителски устройства с марката Fujitsu на своите корпоративни клиенти по целия свят и ще продължи да бъде техен верен партньор по пътя към дигиталната трансформация, като създава високотехнологичните работни места на бъдещето.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg