EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съживяват железниците със специален план

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съживяват железниците със специален план

mail15:00 | 13.01.2011прегледи 530 коментарикоментари 0


Министърът на транспорта Александър Цветков съобщи на пресконференция, че още утре ще назначи междуведомствена работна група по проблемите на БДЖ и Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/. Социалният министър Тотю Младенов каза, че до 15 февруари групата трябва да подготви оздравителен план за двете дружества.
Двамата участваха в среща за проблемите на железниците с участието на синдикати и ръководствата на БДЖ и НКЖИ, предаде БТА.
Работната група ще се занимава с инвестиционната програма на двете компании. Тя ще подготви и социален пакет във връзка с оптимизацията на персонала на компаниите с идеята да има за тях програми за преквалификация и пренасочване към реални дружества.
Министър Цветков съобщи, че до 15 февруари няма да има съкращения в БДЖ, а в НКЖИ няма да се съкращава експлоатационен персонал, а само администрация. Министърът прогнозира тази година НКЖИ ще излезе на печалба, а за БДЖ се очаква положителният финансов резултат да бъде постигнат в обозримо бъдеще.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че до 15 февруари двата синдиката запазват действията, които са започнали. Искаме да видим гаранции, иначе ефективни стачни действия, когато решат двата синдиката, са съвсем възможни, каза Димитров.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg