EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Съдът потвърди за цената на водата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съдът потвърди за цената на водата

mail14:32 | 09.05.2018прегледи 1525 коментарикоментари 0


Съдът е потвърдил на първа инстанция решението на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/, на което миналата година бяха одобрени бизнес-планове на 14 регионални ВиК-оператори, като в края на годината са били приети и цените за 2018 г. Това съобщи директорът "ВиК услуги" в КЕВР Ивайло Касчиев. Той допълни, че през тази година са били одобрени бизнес плановете на ВиК-Добрич, както и на ВиК-Брацигово, което е първото общинско дружество с одобрен бизнес план. Бизнес планът на ВиК-Видин също предстои да бъде приет.

Касчиев посочи, че остават 10 регионални оператори в области, в които има окрупняване, като в момента се провеждат работни срещи с тези дружества. Очакванията са скоро да започне одобряването на бизнес плановете на тези оператори, които вече ще включват и новоприсъединените общини. Там обаче трябва да бъде изяснена собствеността на активите, защото в много от общините има активи, които са и държавна собственост.

Ивайло Касчиев допълни, че законът допуска да има изцяло частни ВиК-оператори, давайки за пример ВиК-Златни пясъци./24 часа онлайн


Тагове: вода, цена
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg