EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 27 март

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 27 март

mail09:08 | 27.03.2013прегледи 374 коментарикоментари 0


Брюксел - Българска правителствена делегация е на работно посещение в Брюксел, където ще има срещи с представители на Европейския съвет, Европейската комисия и НАТО. Служебният министър-председател и министър на външните работи Марин Райков ще бъде приет последователно от председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и от генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.
- Служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева, както и служебният министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев, ще бъдат приети в ЕК. Те ще разговарят с еврокомисарите по регионалното развитие Йоханес Хан и по енергетиката Гюнтер Йотингер.
- Пресконференция на еврокомисаря Вивиан Рединг за представянето на данните за статистиката в ЕС по въпросите на правосъдието.
- Бившият френски президент Никола Саркози ще връчи орден на Почетния легион на белгийския външен министър Дидие Рейндерс и ще се срещне неофициално с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.
- Еврокомисарят за енергетиката Гюнтер Йотингер и еврокомисарят по въпросите на климата Кони Хедегор поставят началото на обществени дебати за нуждите на енергийния сектор и защитата на околната среда до 2030 година.
- Европейската комисия представя предложение за корекции в бюджета за 2012 година, които да позволят плащането на 16 милиарда евро, дължими на страните членки за миналата година.
- Европейската комисия представя предложение за модернизиране на системата на търговските марки с пресконференция на европейския комисар за вътрешния пазар и финансовите услуги Мишел Барние.

Париж - Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс ще се срещне с американския държавен секретар Джон Кери. Очаква се тема на разговора да бъде ситуацията в Сирия.

Никозия - Следим развитието на финансовата криза в Кипър. Властите в Никозия полагат огромни усилия, за да може банките да отворят в четвъртък.

Атина - Очаква се филиалите на кипърските банки, които бяха поети от гръцката "Пиреос банк" (Piraeus Bank), да отворят врати.

Белград - Сръбската компания "Сърбиягаз" и руската "Газпром" ще подпишат договор за доставка на руски газ до 2021 г. Делегацията на "Газпром", водена от президента на компанията Алексей Милер, ще се срещне със сръбския президент Томислав Николич, с премиера Ивица Дачич и с вицепремиера Александър Вучич.

Доха - Завършва срещата на високо равнище на Арабската лига, посветена на сирийския конфликт и на близкоизточните мирни преговори.
- Очаква се продължение на преговорите между заместник-министъра на развитието на Гърция Нотис Митаракис и изпълнителния директор на "Катар Холдинг" Ахмад Ал Сагед за създаването на съвместен инвестиционен фонд.

Дърбан - Приключва срещата на високо равнище на страните от групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка).

Минск - Двайсет и пет български компании участват в бизнес изложение в Минск, за да установят отношения с беларуските си колеги и да проучат възможностите на пазара в Беларус.

Киев - Мисия на Международния валутен фонд (МВФ) пристига в Украйна за продължаване на преговорите по ново стендбай споразумение.

Пекин - Китайското правителство от днес понижава цените на бензина и дизеловото гориво за населението.

Токио - В японската столица започва тридневен конкурс с участието на кандидати от 54 страни за излъчване на титлата най-добър сомелиер в света.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg