EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 24 юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 24 юни

mail09:15 | 24.06.2013прегледи 413 коментарикоментари 0


Люксембург - Среща на министрите на външните работи на страните от ЕС, посветена на Западните Балкани, Южното съседство, Източното партньорство, Афганистан, Близкия изток. Ще участва външният министър Кристиан Вигенин. На срещата ще присъства и генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

- Министърът на земеделието и храните Димитър Греков ще участва в заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, на което ще бъдат обсъдени основни предложения за реформа на Общата селскостопанска политика (до 25 юни).

Брюксел - Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и бившият губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер ще обсъдят климатичните промени.

Страсбург - Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) се събира на лятната си сесия (до петък).

Берлин - Германският канцлер Ангела Меркел ще произнесе реч пред Турско-германската промишлено-търговска камара.

Милано - Съд в Милано трябва да произнесе присъдата по делото "Рубигейт" срещу бившия италиански премиер Силвио Берлускони по обвинения в плащане за секс с непълнолетна проститутка и злоупотреба с власт. Прокуратурата поиска шест години затвор и доживотна забрана за заемане на държавен пост за Берлускони.

Прага - Последен ден от консултациите на чешкия президент Милош Земан с политическите партии с цел намиране на изход от политическата криза в страната след оставката на премиера Петър Нечас.

Москва - Руският министър на външните работи Сергей Лавров ще се срещне с алжирския си колега Мурад Меделси.

Доха - Очаква се американски представители да започнат първите преки преговори с представители на талибаните за политическо уреждане в Афганистан.

Делхи - Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристига на посещение в Индия - втори етап от негова обиколка в Близкия изток и Азия. Кери ще участва днес в четвъртото издание на Американско-индийския стратегически диалог.

Кабул - Френският министър на отбраната Жан-Ив льо Дриан ще направи неколкочасово посещение в Кабул и ще се срещне с президента на Афганистан Хамид Карзай.

Тирана - Резултати и коментари след парламентарните избори в Албания.

Атина - Гръцкият премиер Андонис Самарас подготвя промени в правителството, които се очаква да бъдат обявени днес или утре.

Вашингтон - Върховният съд на САЩ ще се произнесе днес (ако не, в четвъртък) за законността на еднополовите бракове.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg