EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Събитията на 21 октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 21 октомври

mail08:00 | 21.10.2013прегледи 521 коментарикоментари 0


ЛЮКСЕМБУРГ - Среща на външните министри на ЕС. Сред обсъжданите теми ще е положението в Египет и Сирия, както и отношенията на ЕС със страните от бившия Съветски съюз. Министрите ще се срещнат на обяд с мианмарската опозиционна лидерка Аун Сан Су Чжи.

БРЮКСЕЛ - Европейската комисия представя предложенията си за мерки за намаляване на насилието с огнестрелни оръжия в Европа.

СТРАСБУРГ - Пленарна сесия на Европейския парламент. Сред темите в дневния ред е борбата с глобалното затопляне преди планираната в края на ноември конференция за климатичните
промени в края на ноември.

ПАРИЖ - Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще се срещне с представители на Арабската лига в посолството на САЩ преди утрешното заседание в Лондон на групата "Приятели на Сирия" и сирийската опозиция за подготвяне на международната конференция в Женева за политически преход в Сирия.

БЕРЛИН - Германският канцлер Ангела Меркел ще разговаря с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

ВИЛНЮС - Визита на палестинския президент Махмуд Абас в Литва, която е ротационен председател на ЕС.

КИЕВ - Емисарите на Европейския парламент Александър Квашневски и Пат Кокс пристигат в Украйна за преговори във връзка със съдбата на намиращата се в затвора опозиционна лидерка Юлия Тимошенко, преди Киев да подпише споразумение за асоцииране с ЕС. Чешкият президент Милош Земан също е в Украйна за среща с украинския си колега Виктор Янукович.

ВАРШАВА - Започва 13-ата Световна среща на лауреати на Нобеловата награда за мир по покана на Лех Валенса, сред които ще бъдат Далай лама, Фредерик де Клерк и иранската правозащитничка Ширин Ебади. Американската актриса Шарън Стоун ще бъде удостоена с учредената през 2002 г. от участниците във форума награда за мир заради кампанията й срещу СПИН.

ВАШИНГТОН - Румънският премиер Виктор Понта пристига на тридневно официално посещение в САЩ, в рамките на което ще има срещи с президента на Световната банка, с американския вицепрезидент Джо Байдън и с конгресмени и представители на редица американски компании.

ЛЮБЛЯНА - Посещение на председателя на еврогрупата Йерун Дейселблум, който ще се срещне с министър-председателя на Словения Аленка Братушек и с министъра на финансите Урош Чуфер.

ВАЛЕТА/РИМ - Гръцкият премиер Андонис Самарас ще направи кратка визита в Малта и Италия, за да обсъди възможности за координиране на усилията между трите страни в борбата с нелегалната имиграция. Премиерът ще се придружава от министъра на обществения ред Никос Дендиас.

ПРИЩИНА/БЕЛГРАД - От днес влиза в сила премахване на входните пътни такси за коли, влизащи в Косово от южната част на Сърбия. Мярката има за цел да облекчи свободата на движение на граждани от Прешево, Буяновац и Медведжа в посока Косово.

БЕЛГРАД - По покана на правителството на Сърбия заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по въпросите на правосъдието Франко Фратини поема функциите на
съветник на правителството в процеса на присъединяване на страната към Европейския съюз.

ПЕКИН - Посещение на руския премиер Дмитрий Медведев в Китай, което се очаква да даде импулс на преговорите между двете страни за сътрудничество в газовата сфера.

ЛОНДОН/ПАРИЖ - Очаква се да бъде обявена сделка между Великобритания и френската компания Е Де Еф (EDF) за строителството на първата АЕЦ е Европа след аварията във Фукушима.

МОСКВА - Московската борса започва търговия със злато и сребро.
- Руският президент Владимир Путин ще приеме премиера на Индия Манмохан Сингх. Двамата ще обсъдят икономическото и военното сътрудничество.

ДУШАНБЕ - Посещение на афганистанския президент Хамид Карзай в Таджикистан.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4097