EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 20 март

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 20 март

mail06:47 | 20.03.2014прегледи 675 коментарикоментари 0


БРЮКСЕЛ - Европейският съвет ще обсъди тази вечер обстановката в Украйна и ще оцени наложените по-рано тази седмица санкции срещу 21 граждани на Русия и Крим, приети от Съвета на ЕС по външни работи.
- Очаква се комисията по външна търговия на Европейския парламент да гласува отмяната или значителното понижаване на митата за украинския износ за ЕС.
- Македонският външен министър Никола Попоски ще се срещне с европейския комисар по разширяването Щефан Фюле.

МОСКВА - Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун ще се срещне с руския президент Владимир Путин, външния министър Сергей Лавров и други високопоставени служители, в опит за постигане на мирно решение на кризата между Русия и Украйна за Крим. В петък той ще посети Киев.
- Държавната дума ще разгледа на пленарно заседание внесения от президента Владимир Путин пакет от закони по присъединяването на Крим към Руската федерация.

КИЕВ - Украинският парламент се събира на извънредно пленарно заседание за обсъждане на обстановката в Крим.
- Пресконференция на специалния пратеник в Украйна на председателя на ОССЕ Тим Гулдиман.

ВАРШАВА - Среща на полския президент Бронислав Коморовски с украинския вицепремиер Володимир Гройсман.

БЕРЛИН - Германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер се среща поотделно с румънския си колега Титус Корлъцян и с литовския си колега Линас Линкевичус.

ПЕКИН - Първата дама на САЩ Мишел Обама пристига на едноседмично посещение в Китай.

АТИНА - Втори ден на 48-часовата стачка на държавните служители в Гърция срещу планираните съкращения, изисквани в рамките на международната спасителна програма. В Атина ще има митинг и концерт пред парламента.

СКОПИЕ - Вечер, посветена на българското културно наследство, организира Българският културно-информационен център в Скопие. Ще бъде представена книгата "Волжка България и Казанското ханство: предания и легенди на народите по Средна Волга" на историка д-р Георги Владимиров. Предвидена е и лекция на автора.

ХАГА - В Международния наказателен съд започва вторият кръг изслушвания по взаимните искове на Хърватия и Сърбия по обвинения в геноцид по време на войната в Хърватия (1991-1995) /до 1 април/.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg