EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията на 15 ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 15 ноември

mail08:15 | 15.11.2013прегледи 706 коментарикоментари 0


МАНИЛА - Европейският комисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи Кристалина Георгиева пристига във Филипините, за да направи оценка на щетите, нанесени от тайфуна Хайян.

БРЮКСЕЛ - Европейската комисия ще се произнесе по проектобюджетите за 2014 година на страните от еврозоната. Предвидена е пресконференция на еврокомисаря за икономическите и финансовите въпроси Оли Рен.
- Приключва вторият кръг от преговорите между ЕС и САЩ по споразумение за свободна търговия. Пресконференция на главните преговарящи Инасио Гарсия Берсеро и Даниъл Мълани.
- Финансовите министри от ЕС ще обсъдят начини за задълбочено преструктуриране банките, за да бъдат избегнати сериозните рискове за стабилността на еврозоната.
- Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще приеме премиерите на Румъния и Молдова Виктор Понта и Юрие Лянка.

ХАГА - Изтича поставеният от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) краен срок, до който трябва да бъдат одобрени план и график за ликвидиране на сирийския химически арсенал.

ЛАЙПЦИГ - Продължава федералният конгрес на Германската социалдемократическа партия, която води преговори за коалиционно управление с християндемократите на канцлера Ангела Меркел.

ТАЛИН - Визита на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун в Естония. Утре Бан ще посети Литва, а в понеделник - Полша.

КОЛОМБО - В столицата на Шри Ланка започва среща на върха на Общността на нациите (бившата Британска общност), която ще бъде бойкотирана от Канада, Индия и Мавриций в знак на протест срещу предполагаемите нарушения на човешките права при потушаването на тамилския бунт в страната домакин на форума през 2009 г.

ПЕКИН - Посещение на холандския премиер Марк Рюте по покана на китайския му колега Ли Къцян.

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Премиерът на Сърбия Ивица Дачич ще присъства на митинг на косовските сърби, за да ги насърчи да гласуват в неделя на местните избори в северната част на Косовска Митровица.

АТИНА - Румънският външен министър Титус Корлъцян ще разговаря с гръцкия си колега Евангелос Венизелос в Атина.

БЕЛГРАД - Продължава съдебният процес срещу бизнесмена Мирослав Мишкович, собственик на компанията "Делта холдинг", обвинен в злоупотреби и укриване на данъци, с които е ощетил бюджета с милиони евро. Процесът днес продължава с пледоария на адвокатите на Мишкович.

ДАКАР - Визита на френския министър на външните работи Манюел Валс, първи етап от обиколката му в Западна Африкя, която ще го отведе и в Кот д'Ивоар, Мали и Мавритания.

ВАШИНГТОН - Джон Кери се среща с норвежкия министър на външните работи Бьорге Бренде.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg