EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Събитията днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията днес

mail09:18 | 12.03.2013прегледи 562 коментарикоментари 0


ВАТИКАНА - Започва конклавът за избиране на нов папа. Тази сутрин кардиналите-избиратели ще участват в тържествена меса в базиликата "Свети Петър". Следобед те ще се отправят към
Сикстинската капела, където конклавът ще започне в 15.30 ч по Гринуич.

СТРАСБУРГ - Европейският парламент ще обсъди въпроса за приобщаването на мигрантите, неговото отражение върху пазара на труда и външното измерение на координацията на социалната сигурност в Европейския съюз.
- Израелският президент Шимон Перес ще произнесе реч пред европарламента.
- Европейският парламент ще разисква проблемите в хранителната верига след скандала с конското месо и ще обсъди бюджета на ЕС за следващата година.
- Европейският парламент обсъжда реформите за по-зелено земеделие. Гласуването е насрочено за утре.

БРЮКСЕЛ - Европейската комисия предлага правила за прилагане на Инициативата за младежка заетост.

БЕРЛИН - Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с унгарския президент Янош Адер.

ВИЕНА - 75-а годишнина от Аншлуса - анексирането на Австрия от нацистка Германия.

ЛОНДОН - Ще бъдат обявени резултатите от референдума за самоопределение на британските Фолклендски острови, към които Аржентина има претенции.

МОСКВА - Президентът на Армения Серж Саркисян ще разговаря с колегата си Владимир Путин.
- Бившият член на КГБ, сега депутат в Държавната дума Андрей Луговой ще даде пресконференция по повод британското разследване на убийството на дисидента Александър
Литвиненко, отровен с полоний в Лондон през 2006 г. За британската полиция Луговой е главният заподозрян в престъплението.

ТУНИС - Учредителното събрание на Тунис ще гласува доверие на новото коалиционно правителство на премиера Али Ларайед, в което влизат ислямистката партия "Ан Нахда" и две светски партии.

БАНЯ ЛУКА - Очаква се да бъде гласувано новото правителство на босненската Република Сръбска.

БУКУРЕЩ - Румънският президент Траян Бъсеску ще говори пред парламента по европейски въпроси.

АНКАРА - Кюрдските бунтовници от ПКК трябва да освободят двадесетина турски затворници, които държат в северен Ирак, с цел да постигнат напредък във водените преговори за мир.

МИНСК - Президентът на Сърбия Томислав Николич пристига на двудневно официално посещение в Беларус начело на държавна делегация. Той ще се срещне с беларуския президент Александър Лукашенко и други ръководители. Ще бъдат подписани няколко споразумения за сътрудничество.

АТИНА - Гръцкият премиер Андонис Самарас ще се срещне с представителите на тройката международни кредитори (Европейска комисия, Европейска централна банка и МВФ). Те са в Атина, за да инспектират изпълнението на споразумението с кредиторите, за да може Гърция да получи следващия транш от 2,8 млрд. евро.

НИКОЗИЯ - Започва проверката на кипърското законодателство в частта му за борбата с прането на пари с цел постигане на споразумение за отпускане на международна финансова помощ.

БЕЛГРАД - Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/ Жан-Клод Миньон, който е на официално посещение в Сърбия, ще се срещне днес с премиера Ивица Дачич и председателя на парламента Небойша Стефанович и ще говори пред сръбския парламент.

БЕЛГРАД - В Сърбия ще бъде отбелязана десетата годишнина (12 март 2003) от убийството на Зоран Джинджич, министър-председател на Сърбия от 25 януари 2001 г. до 12 март 2003 г.

 


Тагове: събития, свят
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1052