EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

Събитията днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията днес

mail09:08 | 16.01.2013прегледи 370 коментарикоментари 0


Париж - Президентът Франсоа Оланд ще говори за френската интервенция в Мали на традиционната си годишна среща с пресата.

- Френската интервенция в Мали ще бъде във фокуса на дебат в Националното събрание и на изслушване при закрити врата на министрите на външните работи и на отбраната Лоран Фабиюс и Жан-Ив льо Дриан.

Страсбург - Пленарната сесия на Европарламента продължава с представяне от премира на Ирландия Енда Кени на приоритетите на ирландското председателство на ЕС, дебат за ситуацията в Сирия и гласуване на нови правила за намаляване на прекомерното значение на външните кредитни оценки и автоматичните ефекти, произтичащи от тях за държавните дългове и акциите.

Брюксел - Президентът на ЕС Херман ван Ромпой ще разговаря неофициално с финландския премиер Юрки Катайнен по проблеми на европейския бюджет.

Берлин - Германското икономическо министерство ще публикува годишния си доклад. Според предварителни информации прогнозата за икономическия растеж на страната през 2013 година е 0,5%.
- Президентът на Кот Д'Ивоар Аласан Уатара, президент на ЕКОВАС, ще обсъди с германския канцлер Ангела Меркел ситуацията в Мали.

Вашингтон - Президентът на САЩ Барак Обама ще представи пакет от мерки срещу насилието с огнестрелно оръжие.

Техеран - Пореден кръг от преговорите между Международната агенция за атомна енергия и Иран за ядрената програма на Техеран.

Рим - Американският министър на отбраната Лион Панета ще се срещне с папа Бенедикт Шестнайсети, с италианския си колега Джампаоло ди Паола, с президента на Италия Джорджо Наполитано и с премиера Марио Монти.

Душанбе - Работно посещение на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров в Таджикистан.

Токио - Японският премиер Шиндзо Абе заминава на обиколка в чужбина, по време на която ще посети Виетнам, Тайланд и Индонезия /до 19 януари/.

Стокхолм - Среща на турския министър по европейските въпроси Егемен Багъш с шведския му колега Карл Билд.

Белград - Хърватският премиер Зоран Миланович ще се срещне със сръбския си колега Ивица Дачич.

Диарбекир, Турция - Телата на трите кюрдски активистки, убити в Париж миналата седмица, ще бъдат транспортирани в Диарбекир (Югоизточна Турция), за да бъдат погребани в родните им места в четвъртък.

Световен ден на Бийтълс - Отбелязва се по решение на ЮНЕСКО от 2001 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4276