EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сценарият на движение на основните валути

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сценарият на движение на основните валути

mail11:01 | 04.09.2010прегледи 2013 коментарикоментари 0


Преди време нямаше нищо сложно. Когато постъпваха лоши данни за САЩ, доларът, който е свързан с резервните активи, нарастваше, а еврото се понижаваше, тъй като подобни цифри пораждаха страх за световната икономика. Когато данните за САЩ бяха многообещаващи, това допринасяше за ръст на еврото и други чувствителни към риска валути, като предизвикваше и спад на долара, доколкото такива цифри успяваха да тушират определени страхове, съобщава електронното издание К2Капитал, позовавайки се на публикация на  Dow Jones Newswires.
Въпреки това, търговията, основана на риска, стана много сложна в последно време, доколкото се налага да се взима под внимание възможността за бъдещото количествено облекчение на средствата в САЩ. За целите на количественото облекчаване Централната банка използва такива методи като изкупуване на държавни облигации и други ценни книжа за увеличаване на паричната маса.
Реакцията на долара на съобщаването на икономическите данни не се отличава с известната последователност. Доларът се понижи предходната неделя заради това, че продажбите на вторичния  пазар на жилища през юли са се понижили до 27,2%. Този отчет активизира разговори за това, че Федералният резерв може да прибегне към допълнително количествено облекчение – това развитие на събитията в крайна сметка се отрази лошо на долара. В сряда американската валута се повиши спрямо еврото след по- силни от прогнозираните данни за производствената сфера в САЩ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg