EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Супермоделите печелят повече от всякога

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Супермоделите печелят повече от всякога

mail16:10 | 08.05.2011прегледи 858 коментарикоментари 0


Безработицата в САЩ може все още да се колебае близо до прага от 10%, но не се тревожете за супермоделите, отбелязва Reuters.
Десетте най-скъпоплатени топ модели в света са изкарали общо112 милиона долара през миналата година - с 30% повече спрямо предходната година - благодарение отчасти на подновените потребителски разходи в луксозния сектор, според информация на сайта на сп. Forbes, цитирана от Reuters.
По-голямата част от увеличението (на доходите) обаче е при трите големи имена в света на моделите - Жизел Бюндхен, Хайди Клум и Кейт Мос, които на лично основание се превърнаха в богати влиятелни личности, в поп икони или и в двете.
Бюндхен, която е спечелила 45 милиона долара или двойно повече в сравнение с предходната година, е "единствена по рода си", коментира пред Forbes Едуард Разек, главен маркетингов директор на Limited Brands, който работи с нея по време на кариерата й във Victoria's Secret.
Името на бразилския супермодел бе цитирано дори от концерна Procter & Gamble по повод 40% увеличение на тримесечните продажби на неговия шампоан Pantene в Латинска Америка, след като Бюндхен започва да го рекламира, посочва на сайта си Forbes. Клум е увеличила състоянието си с 20 милиона долара, продължавайки развитието си от модел към бизнес дама, прибавяйки модна линия и новo детско шоу към успешния си ход с риалити поредицата за мода Project Runaway. Марката дамско бельо Victoria Secret се доказва като "инкубатор" за модели с дебюта на южноафриканския модел Кандис Суанпоул в списъка под номер 10 с 3 печалба от 3 милиона долара. Други ветерани на Victoria Secret в класацията са Адриана Лима (8 милиона долара) и Алесандра Амброзио (5 милиона долара).Въпреки че представителките на модния елит трупат богатство, ситуацията на по-ниските етажи е различна, отбелязва Forbes. По-младите прохождащи модели отчитат свиване на доходите спрямо периода преди рецесията.
 


Тагове: модели, печалби
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg