EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Студентската Imagga -България с награда от $15 хил.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Студентската Imagga -България с награда от $15 хил.

mail14:30 | 28.09.2012прегледи 555 коментарикоментари 0


Български отбор се класира на второ място в състезанието за представяне на технологичен бизнес план Intel Business Challenge Europe 2012, което помага за идентифицирането и подкрепата на най-силните предприемачески идеи сред студенти и дипломанти в Европа. Състезанието проведено успоредно с Европейския форум за нови идеи (Intel Business Challenge Europe 2012 (EFNI), който събира на едно място политици, представители на академичните среди и бизнес лидери в дискусия за бъдещето на Европа, Intel Business Challenge Europe има за цел да открои следващото поколение от предприемачи и да подкрепи културата на иновациите чрез идентифициране и възпитаване на талантливи млади хора, които притежават необходимата страст, за да превърнат една добра идея в голям бизнес.
Петимата победители бяха наградени, с част от наградния фонд от $50,000, от Йежи Бузек, бивш Председател на Европейския парламент и Кристиян Моралес, Вицепрезидент и генерален директор на Intel Eвропа, Близкия изток и Африка и ще представят Европа на финалите на Intel Global Challenge 2012 в Калифорнийския университет Berkeley през ноември 2012. Избрани от жури включващо venture capitalists, бизнес лидери, представители на академичните среди и експерти от индустрията на Европейските финали, отборите победители трябваше да демонстрират технологично решение, което е способно да се превърне в истински бизнес чрез представяне на ясно стойностно предложение, бизнес план и потенциален пазар.

Първата награда от $25,000 беше присъдена на Biosyntia от Дания за тяхната работа в подпомагането на химическите производители да преминат към биологични методи, докато намаляват разходите и въглеродните емисии.
Отборът Imagga от България спечели втора награда в размер $15,000 за разработването на серия продукти, които автоматизират обработването на изображения в облака. Imagga е hi-tech компания, специализирана в автоматизиран в голям мащаб анализ на изображения в облака. Проблемът на клиентите, който проектът адресира е невъзможността лесно да се отбелязва, организира и намира дигитално съдържание в непрекъснато разрастващите се публични и частни колекции от изображения. Отборът изгражда трипластова платформа от технологии, които разпознават изображения, B2B уеб услуги и онлайн и мобилни B2C инструменти, разработени на базата на тези технологии.
На трето място с награди от $ 5,000 са Black Silicon Solar от Швеция за система за производство на нанотехнологии за слънчеви клетки, които могат да направят цената на слънчевата енергия конкурентноспособна на добиваната от изкопаеми горива в рамките на следващите години; и IRSee от Дания за инфрачервена система за химически анализ. SmartSwitch от Франция получи наградата на инвеститора за безжичен и без батерия суич, захранван от енергията на топлината на тялото.
Отборите победители бяха сред първоначално участвалите 4000 кандидатури, получени за Intel Business Challenge Europe и се състезаваха в повече от 20 регионални национални конкурси, в които участваха 20,000 студенти от Европа и Израел. Впоследствие те успешно преминаха през два кръга, от които бяха излъчени 24 отбора за участие в състезанието в Сопот. Всички участващи отбори получиха професионални напътствия и подкрепа по време на цялата си подготовка, за да усъвършенстват своите идеи, да създават жизнеспособни бизнес планове и да усъвършенстват своите презентации с цел привличане на интерес и инвестиции.

 

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1057