EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Студенти привличат вниманието на работодатели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Студенти привличат вниманието на работодатели

mail09:50 | 01.03.2011прегледи 1054 коментарикоментари 0


Форумът „Бизнесът в действие”, подготвян от студентска организация AIESEC, ще се проведе на 18 и 19 март в УНСС. Събитието е фокусирано в три области: Мениджмънт, Корпоративна социална отговорност и Техническо предизвикателство. По време на конференцията водещи фирми ще се срещнат със студенти и ще им предоставят за решаване реални бизнес казуси. При добро представяне от страна на участниците в събитието те могат да получат възможността да стажуват в компанията партньор.
Кандидатстването става чрез формуляра, поместен на сайта на събитието (http://bip.aiesec.bg/home/apply/) до 10 март. Студентите могат да изберат в кой от трите модула желаят да участват. Селекцията на заявилите желание да се състезават зависи най-вече от опита им в съответната сфера. Ценят се както познанията им, така и умението наученото да бъде приложено на практика. От значение при подбора на кандидатите е също така личната им мотивация, проявеното от тях желание да се развиват в съответната сфера и да допълнят наученото в университета с практически знания. Именно това е целта на работодателите: да намерят млади, мотивирани и знаещи хора. Още в първите дни след обявеното начало на кандидатстването студентите проявиха огромен интерес. Броят на заявилите желание да бъдат част от тридневната среща, постоянно нараства.
Тази година форумът е под патронажа на министъра на министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Първият ден на форума ще бъде посветен на презентациите на партниращите организации. Модул „Техническо предизвикателство” ще бъде презентиран от Светлин Наков (Председател на Българска асоциация на разработчиците на софтуер, „Телерик”), Богомил Шопов, Ивайло Христов („Комфо" България). Моника Паскалева (фондация “Работилница за граждански инициативи”), Борис Колев (изпълнителен директор на CSR.bg), Илиян Ковачев (собственик на ilyan.com) и Серхио Кастро (Изпълнителен директор на Roca България) ще представят своите презентации в сферата на “Корпоративна социална отговорност”. По теми в модул “Мениджмънт” ще говорят Петко Димитров (PwC, KRIB), Павел Панов (In your hands) и Венцислав Савов (редактор на сп. “Мениджър”). Сред темите, които презентаторите ще разискват са сигурността в социалните медии - Богомил Шопов, CSR политики - Моника Паскалева, предприемачеството и започването на нов бизнес Павел Панов, системи на управление на кода и работа в екип Светлин Наков.
Сред миналогодишните партньори на събитието бяха Bulwork, ICB, Infragistics, SCHNEIDER, Renault, Enel, Devin, SAP, Roca. Тази година се очаква своите предизвикателства към студентите да отправят Earnest and Young, Ficosota Syntez, PWC, Baumit. Повече информация можете да намерите на официалния сайт на събитието - http://bip.aiesec.bg/. Можете да се присъедините и към Facebook страницата на проекта - http://www.facebook.com/pages/BiP-Business-in-Practice/145639998828046 .

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg