EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Студенти от ЕС в МУ в Плевен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Студенти от ЕС в МУ в Плевен

mail14:00 | 29.07.2014прегледи 1236 коментарикоментари 0


Медицински университет в Плевен ще привлича повече чуждестранни студенти чрез нов имот, който му бе предоставен от Министерския съвет. Това съобщи за БТА експертът Велина Дукова от висшето училище. Правителството реши държавен имот на бул. "Христо Ботев"-74, със застроена площ от 300,74 кв.м, да бъде управляван от университета, поясни тя. Академичното ръководство смята в него да обособи учебно-административен център за обслужване на чуждестранни студенти с цел увеличаване приема в англоезичния курс, както по медицина, така и в още два факултета.

През последните години чужденците проявяват засилен интерес освен към обучението за лекари и към специалностите "Медицинска сестра", "Акушерка", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", и към изграждащия се Факултет по фармация. Новоприетите студенти - граждани на ЕС вече са 130, а общият брой на чужденците в университета е 390, добави Дукова.

След ремонт на предоставената база, центърът ще бъде отворен в началото на 2015 г., заедно с откриването на учебната година за новоприети чуждестранни студенти. Идеята е в бъдеще това звено да бъде трансформирано в Деканат за чуждестранни студенти с ръководител доц. Ангелина Стоянова - член на ръководството и заместник-декан на Факултет "Медицина", отговарящ за англоезичното обучение, допълни Дукова.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg