EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строс-Кан: Азия да внимава за нови икономически трусове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строс-Кан: Азия да внимава за нови икономически трусове

mail09:40 | 12.07.2010прегледи 534 коментарикоментари 0


Финансовите ръководители в Азия трябва да продължат да бъдат бдителни и да очакват нови икономически трусове, предупреди днес управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан, цитиран от Франс прес.
"Вземащите решения трябва да продължат да бъдат бдителни за трусове", заяви Строс-Кан, имайки предвид най-вече евентуалното разрастване на дълговата криза в Европа.
Шефът на Фонда обаче изрази оптимизъм за икономическия растеж.
"Мисля, че няма да има нов спад. Според нашия сценарий ще има съживяване", заяви Строс-Кан на конференция, организирана в южнокорейския град Деджон.
МВФ отхвърли в четвъртък вероятността от нова световна рецесия, въпреки сътресенията на финансовия сектор, чиято стабилност отслабва все повече заради нарастването на държавния дълг на редица страни.
"Световното съживяване ще продължи въпреки повече финансови трусове", идващи от пазарите на държавния дълг, обяви МВФ в актуализираните си икономически прогнози, публикувани в Хонконг.
МВФ залага на растеж от 7,5 на сто общо за Азия през 2010 година в сравнение със средно темпо за света от 4,6 на сто, припомня Франс прес. 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg