EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строс - Кан: Европа рискува много

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строс - Кан: Европа рискува много

mail14:00 | 15.09.2010прегледи 653 коментарикоментари 0


Еврозоната е длъжна на приеме фундаментални промени на способите за управление. В противен случай рискува да понижи способността си да бъде конкурентна на световната икономика. Това заяви генералният директор на Международният валутен фонд Доминик Сторс - Кан по време на конференция в Белгия, съобщи електронното издание К2Капитал.
Строс - Кан призова лидерите на европейските държави да укрепят системата за управление на дълга на страните - членки от еврозоната.
Слабите данъчно - бюджетни правила на Европейския валутен съюз „не успяха да предотвратят появяването на неустойчив дефицит в някои държави и предизвикаха тежки кризи,” коментира Строс - Кан. „Сега наследените структурни реформи оказват натиск на възстановяването.”
Дефицитът на страните от еврозоната трябва да бъде по- нисък от БВП, а общото ниво на дълга - по- ниско от 60 % от БВП. През последните месеци, обаче, няколко държави, особено Гърция, имаха трудности при формирания огромен държавен дълг.
„Еврозоната трябва да се възползва от момента и да укрепи координацията на икономическата си политика, като засили институциите си,” заяви Строс- Кат. „Това именно ще ни позволи да увеличим благосъстоянието на европейците в дългосрочен план.”


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg