EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Строителството в Плевен губи още поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Строителството в Плевен губи още поръчки

mail10:46 | 20.11.2009прегледи 400 коментарикоментари 0


Близо 70 на сто от строителните предприемачи в област Плевен очакват персоналът на фирмите да бъде намален през следващите три месеца. Това сочат данни от анкета на териториалното бюро към Националния статистически институт, предоставени на БТА.
Анкетирани са 58 строителни фирми в региона. Резултатите показват, че при нормална продължителност на работното време производственият график в отрасъла на строителството е осигурен с поръчки само за около месец и половина напред.   
Очакванията на анкетираните стопански ръководители не ca толкова оптимистични, коментират експерти от статистическото бюро. Най-често посочваните проблеми, затрудняващи дейността на строителните предприятия, са недостатъчното търсене, финансовите проблеми, конкуренцията в бранша и несигурната икономическа среда.
За сравнение, преди година факторът "несигурна икономическа среда" бе посочен от 28 на сто от бизнесмените, докато сега 88 на сто са на мнение, че той е най-сериозното затруднение за строителната дейност. Втори по важност проблем са финансовите проблеми, посочени от половината строителни предприемачи, докато преди година така са мислели 13 на сто от анкетираните.
Факторът "недостатъчно търсене" е третата основна причина за затрудненията в сектора, посочена от 47 на сто от предприемачите. Преди година едва 12 на сто от интервюираните са били на това мнение.
Отрасълът на строителството е третият по важност за икономиката на Плевен и заема дял от 6.7 на сто, след търговията и преработващата промишленост.
Общо индустрията на Плевен и региона е произвела от началото на годината продукция стоки и услуги за 1 148 613 000 лева, уточниха от бюрото.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150