EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стрес-тестове доказват стабилност на финансите в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стрес-тестове доказват стабилност на финансите в ЕС

mail15:20 | 13.07.2010прегледи 779 коментарикоментари 0


Тестовете за устойчивост на европейските банки ще докажат силата на финансовата система в ЕС, дори резултатите да покажат, че някои банки са нестабилни, обявиха днес финансовите министрите на страните членки на ЕС, цитирани от ДПА.
Очаква се резултатите от тестовете, на които са подложени 91 банки в ЕС, да бъдат публикувани на 23 юли. Целта на тестовете е да покажат до каква степен банките могат да издържат на бъдещи финансови сътресения, като се подозира, че не всички от тях ще
преминат изпитанието. "Продължаваме да бъде оптимисти, че е признак на сила за европейската банкова система, ако резултатите от тестовете излязат наяве, каквито и да са те и дори да има няколко банки, които на теория не са издържали тестовете", заяви кипърският министър на финансите Хaрилаос Ставракис на пристигане в Брюксел за среща с колегите си от ЕС.
На срещата на върха на ЕС на 17 юни лидерите призоваха за публикуване на тестовете за устойчивост в опит да бъде укрепено доверието в банковия сектор, припомня ДПА.
"Тестовете са изключително важни за изграждане на доверие. И ако искате да създадете доверие, трябва да гарантирате публикуване на информацията от тестовете, заяви люксембургският министър на финансите Люк Фриден.
На днешната си среща министрите на финансите от ЕС обсъждат каква част от информацията, събрана чрез тестовете, трябва да се оповестява, отбелязва ДПА.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg