EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Стоте жени на върха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стоте жени на върха

mail13:15 | 20.08.2009прегледи 1015 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел и тази година е най-влиятелната жена в света, показва публикуваната годишна класация на сп. Forbes, предадоха Франс прес и Reuters.
С изключение на Меркел, която оглавява класацията на стоте най-влиятелни жени в света за четвърти път, останалите девет имена в челната десетка са все на представителки на бизнеса. Сред тях са ръководителките на ПепсиКо, Крафт фудс и френския ядрен гигант Арева.
Класацията е изготвена според икономическото влияние, медийното присъствие и постиженията в кариерата на участничките в нея.
Над 60 процента от имената в класацията са на представителки на САЩ. Има изключения като президентката на Аржентина Кристина Фернандес де Кирхнер, която е на 11-о място, председателката на спечелилата парламентарните избори в Индия партия Индийски национален конгрес Соня Ганди на 13-о място и френската министърка на икономиката Кристин Лагард на 17-о място.
Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън е на 36-о място. За сравнение, миналата година, когато бе само сенатор от щата Ню Йорк, тя заемаше 28-о място.
Председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси запазва 35-ата позиция.
Първата дама на САЩ Мишел Обама, която влиза за първа година в класацията е на 40-о място, пред телевизионната водеща Опра Уинфри (41-о място) и британската кралица Елизабет Втора (42-о място).
Други участнички за пръв път в класацията са неотдавна одобрената за член на Върховния съд на САЩ нюйоркска жена-съдия от пуерторикански произход Соня Сотомайор на 54-о място и министърката на вътрешната сигурност на САЩ Джанет Наполитано на 51-о място.
   


Тагове: класация, Forbes
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg