EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Столична община отличник по ОПОС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Столична община отличник по ОПОС

mail16:45 | 15.04.2013прегледи 478 коментарикоментари 0


Проектът „Интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община” е най-големият проект, финансиран по Оперативна програма "Околна среда", на стойност е 346 млн. лева. Той включва изграждането на депо за неопасни отпадъци и завод за компостиране на зелени и биоразградими отпадъци (I фаза), както и завод за механично-биологично третиране на отпадъци (II фаза).

„Важно е да отчетем положителните примери по реализацията на проектите, защото прекалено често се отдава значение на това какво не се случва и искаме да покажем, че нещата се случват. Затова сме поканили общините отличници. Всяка една от тях има с какво да се похвали. Всяка една е направила огромни усилия да изпълнява проекти своевременно и качествено и ние искаме да отдадем дължимото на това.”, заяви министърът на околната среда и водите Юлиян Попов по време на среща с представителие на общините на София, Бургас, Габрово, Враца, Провадия и Чирпан.
Участниците в срещата се обединиха около мнението, че трябва да се предприемат законодателни промени, целящи намаляване на обжалванията от фирми на процедурите за обществени поръчки, което се явява като един от основните проблеми при реализацията на проектите по ОПОС.
Сред другите препоръки, които бяха дадени от представителите на общините, са повишаване координацията между отделните ведомства, както и да се предвиди за следващия програмен период в Оперативна програма "Околна среда" като допустим разход да се включат средства за възстановяване на инфраструктурата след реализирането на проектите, да се предвидят пари за отстраняване на технологично замърсени терени и др.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg