EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сто хиляди магазина затварят врати в Гърция през 2010 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сто хиляди магазина затварят врати в Гърция през 2010 г.

mail10:40 | 11.08.2010прегледи 1117 коментарикоментари 0


"Кабинетът бърза да събере приходите в бюджета, тъй като изоставането е голямо, до края на годината в хазната трябва да влязат 24,6 млрд. евро, за да бъде изпълнена целта, залегнала в меморандума, подписан с ЕС и МВФ за отпусканата на Гърция финансова помощ в размер на 110 млрд. евро", пише в. "Катимерини".
"Значителното изоставане на приходите в бюджета предизвиква главоболие във финансовото министерство", коментира в. "Имерисия".
Според в. "Кердос" това изоставане е вдигнало под тревога данъчните власти, на които е възложено да засилят проверките и да набавят необходимите средства.
В. "Нафтемборики" твърди, че приходите в бюджета са извън целите и че за седемте месеца приходите са изостанали с 2,8 млрд. евро.                
"Пазарът обаче се задушава, търговските камари бият тревога за спад на потреблението. Изчисленията им са тревожни и показват, че до края на годината се очаква сто хиляди магазина в страната да затворят, а броят на безработните в търговията да достигне 150 хиляди души", допълва в."Логос".
Според най-нови данни, цитирани от в. "Авриани", рецесията в Гърция през второто тримесечие се е задълбочила и е стигнала до 3,5 на сто в сравнение с 2,5 на сто през първото тримесечие на тази година.      
В. "Адезмефтос типос" пише, че "всички опозиционни партии са против водената от правителството икономическа политика". Повод за острите критики на опозицията този път е изпълнението на бюджета.
"Браншови организации критикуват данъчната политика на кабинета, която според тях води до влошаване на финансовото състояние на предприятията", отбелязва в. "Експрес".
 
                                              


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg