EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Стартира система за електронен прием на ученици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стартира система за електронен прием на ученици

mail09:10 | 26.05.2015прегледи 787 коментарикоментари 0


„Информационно обслужване“ АД, клон Варна, разработи и стартира система за електронен прием на ученици. Програмата беше тествана на 20 май в Основно училище „П.Р. Славейков“. Това съобщи МТИСТ. Още в първите три минути са подадени 11 електронни заявления, а до двадесет и третата минута са регистрирани 100 кандидати. В първия час 160 деца са записани онлайн. На 21 май регистрираните онлайн заявления вече са били 250, като в същото време на място в училището са подадени само две заявления.
Системата за електронен прием ще бъде тествана и в VII СОУ „Найден Геров“ във Варна. Класиранията за прием в първи клас ще се извършват също през програмния продукт – на 03.06.2015 г.
Системата се състои от 3 модула. Първият е публичен и е предназначен за родители. Приложението включва нормативната уредба, райониране, заявление за прием – онлайн регистрация и формуляр за изтегляне (за родители, които искат да регистрират заявление на място в училището), график, информация за регистрираните кандидати (променя се динамично), резултати от класиране, въпроси и отговори, родителски профил. Всеки родител след регистрация на заявление получава парола за достъп до профила си, в който вижда статуса и историята на заявката.
Вторият модул е предназначен за работа на служители в училището. Той осигурява регистрацията и редакцията на заявления, потвърждаването на приема и анулирането на заявления. Този панел предлага възможности за качване на новини, нормативна уредба, както и за въпроси и отговори.
Модулът за класиране е предназначен за ползване от директора на училището. Тази част от системата извършва класирането, генерира автоматизирани справки за класираните деца и за списъка с чакащи.
Програмата „Прием в първи клас“ е изградена на основа на софтуерните продукти за прием в детските ясли и детски градини, и опита на «Информационно обслужване» от работата с тях в общините Варна, Русе и Стара Загора.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1955