EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стартира "Екип 5" по БНТ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стартира "Екип 5" по БНТ

mail11:40 | 29.11.2010прегледи 1279 коментарикоментари 0


Нашата цел е всеки делничен ден от 19 ч. в продължение на 35 мин. да преразгледаме събитията през 2010 г. през погледа на днешния ден и да правим прогнози как те ще се позиционират в бъдеще. Това заяви водещият на новото предаване познат телевизионен журналист Георги Кузмов.
В екипа ще бъдат още Иван Гарелов, Мариета Фидосиева, Милен Цветков и най-младата - Мартина Шопова. Много различни сме като поколения, по пол, много сме шарени и в предаването всеки ще бъде такъв какъвто е, продължи Кузмов в опита си да опише идеята на новата информационно - коментарна рубрика, която тръгва от днес. Публицистика не липсва в ефира, макар че търговските телевизии правят по-комерсиални неща. Но е факт, че зрителите се нуждаят от повече обяснения, от надежда, а като че ли липсва в едно добро време от деня такъв разговор, смята Кузмов. Част от водещите ще се опитваме да каним повече специалисти, експерти, които работят по конкретни задачи, а не просто политици, зарича се той.
БНТ е телевизията, която аз дълбоко уважавам не защото сме израснали професионално в нея, а защото в момента тя е единствената, в която няма пошли реалита, няма турски сериали, няма чалга и е най-свободна и обективна в своите политически предавания, е убеден Иван Гарелов. Не идваме като екип да поправим някого, а да подсилим тази роля на БНТ, тъй като сме убедени, че ще се впишем добре и с авторитета си, с традициите да помогнем тя да завоюва място сред интелигентните българи, казва популярният журналист. За разлика от предните екипи, в които съм създател, в "Екип 5" идвам в чужд проект, той е само за два месеца, но е предизвикателство не само за мен, а за всички нас, счита той. "Започваме в не особено добро време, в 19 ч., но не искаме предаването да е вечерен придатък на сутрешния блок. По-важното е да задаваме на събеседниците си въпроси, на които не знаем отговорите", повдига част от завесата на предаването Гарелов. Не можем да избягаме от една основна част от политиците, които управляват или са в опозиция. Няма други, но всеки от нас има амбицията да кани в предаването и хора, които са по-неочаквани и затова бих го нарекъл - петия поглед върху политиката, върху целия обществен живот, опита се да акцентира на различното той.
Преди да застане пред микрофона в БНР Мариета Фидосиева е била и в БНТ. Тя харесва сегашния екип, защото са много различни личности, което дава интересни гледни точки към изминаващата година. Като следят водещите от Иван Гарелов до Мартина Шопова поколенията ще могат да си кажат мнението за нещата, които са се случили през годината, смята тя. Вече като продуцент на новините по "Хоризонт" на БНР опитът ще й помогне да направи малко по-реалистичен анализ . Защото когато един журналист ежедневно води новини тогава по-трудно отсява големите събития в годината. "Смятам да разделя в предаването си новините №1 на две - едните, които са се случвали " на паветата" и други - извън тях, защото голяма част от случващото се бе извън Бойко Борисов, извън това, което ние журналистите се опитваме да превърнем в главното за хората", разсъждава Мариета Фидосиева. Според нея точно тези българи чакат решение на проблемите си.
Ние даваме това, което можем, а публиката оценява и казва - тези са ми симпатични, а тези не са ми интересни, заяви преди старта на предаването журналистът Милен Цветков. Не смятам да правя нещо по-различно от това, което съм правил до момента, добави той. Проектът е интересен с това, че всеки един от нас е представител на различно поколение и има различен поглед върху случващото се в страната през последните 20 г., дори през последните 60-70 г., коментира Цветков Ще имам собствена позиция дотолкова, доколкото е необходимо - тя трябва да е като солта в манджата, може да я пресолиш, но можеш да я оставиш и безсолна, смята той. Категоричен е, че е въпрос на професионализъм е да сипеш толкова сол, колкото трябва.
"Влизам с много положително настроение в "Екип 5". За мен бе изненада да попадна в тази петица, голяма чест е за мен", радва се най-младият член на екипа Мартина Шопова. Тя се надява в предаването да говори чрез езика на младите хора. "Най-младият участник съм в групата и очаквам това да се превърне в един мост между строгата публицистика, която прави БНТ 1 и езика, на който говорят младите хора. Ако ме питате кои ще са те - има един сегмент от тях с разкрепостено мислене, свежи идеи, не виждам смисъл да се прави телевизионен продукт, ако в него не са намесени мислещи хора", казва тя. Убедена съм в тяхното съществуване в България, често общувам с такива млади и талантливи личности, гордее се Мартина Шопова и наистина изглежда най-ентусиазирания човек в екипа.


Тагове: БНТ, предаване
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg