EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стартира втора фаза на Полиграфия Офис Център

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стартира втора фаза на Полиграфия Офис Център

mail17:02 | 04.07.2016прегледи 20247 коментарикоментари 0


Официално бе направена първата копка на втората фаза от Полиграфия Офис Център в столицата. След окончателното завършване на сградата, планирано за края на 2017 г., в оформилата се бизнес зона покрай бул. Цариградско шосе ще бъдат налични нови 10 000 кв.м отдаваема офис площ клас А. Проектът е съвместна инвестиция на Northridge Capital  - частен фонд за инвестции в недвижими имоти, базиран в Лондон и водещия български холдинг в сферата на недвижимите имоти AG Capital.

Към средата на 2016 наличните офис площи клас А и Б са близо 1 796 000 кв. м. Със стабилизирането на наемите и заетостта във водещите проекти предприемаческата активност постепенно се възстановява и към средата на 2016 г. площите в строеж възлизат на 176 500 кв. м. Със започването и подновяването на строителството на големи проекти се очаква офис площите в централните райони на София да отбележат сериозен ръст. До края на 2017 г. предлагането там ще нарасне с около 25%. Търсенето е движено основно от компаниите от IT и BPO сектора. След плавния ръст през последната година наемните нива на първокласни площи в центъра и по протежение на големите булеварди остават около €13/ кв.м.

Инвестицията във втората фаза на Полиграфия е  10 млн. евро, а стойността на целия проект след реализацията му на пазара се очаква да достигне 50 млн. евро. Сградата ще влезе в експлоатация през втората половина на 2017 г.

Проектирането следва търсенето на клиентите – правилна правоъгълна форма на офисите и широки отворени пространства, предоставящи гъвкави офис решения според нуждите на клиентите. С изграждането на връзката между старата и новата сграда ще се създадат етажи с обща площ от над 5000 кв.м.

„Полиграфия Офис Център фаза 2 позволява разделяне на отделни офиси от приблизително 500 кв.м. до 2 000 кв.м. Светлата височина на проекта е 2.8 метра, налице е технология за пречистване на въздуха, „зелена” концепция на общите части, система за сигурност и професионално управление и поддръжка”, казват проектантите на сградата.

Други критерии на наемателите, които Полиграфия Офис Център покрива са високата категория oкабеляване, добрата вентилация и климатизация, резервираността на електрозахранването и възможността за разширение в същата сграда. Това е и причината първият предварителен договор вече да е сключен – с един от съществуващите наематели в първата фаза на проекта.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg