EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Стартира LUCAS 2012 – за ползване на земя в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Стартира LUCAS 2012 – за ползване на земя в ЕС

mail16:30 | 17.05.2012прегледи 447 коментарикоментари 0


В началото на месец май 2012 г. стартира наблюдението LUCAS 2012, с което ще се изследва заетостта и използването на земята в Европейския съюз. Като държава-членка България също е включена в изследването.
В БЪЛГАРИЯ наблюдението се извършва от Министерството на земеделието и храните и ще бъде проведено в периода от май до септември 2012 година, като обхваща 6 643 точки. Те се определят чрез специална териториална извадка и могат да попаднат върху всички видове заетост на земята (ниви, пасища, гори, населени места, транспортна мрежа и т.н.). На терена се разглежда земното покритие и земеползването, начините на напояване и структурните елементи в пейзажа. На 10 % от наблюдаваните точки ще бъде взета проба за анализ на почвата.
Събраната информация ще бъде използвана само за нуждите на европейската статистика на общоевропейско ниво и няма да съдържа никаква информация от личен характер или за поземлени имоти. Тези данни няма да бъдат използвани за контрол на земеделски субсидии. За допълнителна информация може да посетите специалния раздел LUCAS 2012 на интернет страницата на ЕВРОСТАТ:http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/lucas/introduction
илина страницата на МЗХ, раздел Обща селскостопанска политика –Агростатистика:
http://www.mzh.government.bg/MZH/bg/ShortLinks/SelskaPolitika/Agrostatistics/Land_Use.aspx
 


Тагове: земя, ЕС, ползване
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg