EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Старт на кампания "Супер фермер"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Старт на кампания "Супер фермер"

mail11:08 | 27.10.2020прегледи 731 коментарикоментари 0


Министерство на земеделието, храните и горите, в партньорство с Министерство на образованието и науката, стартира отново кампанията - „Супер фермер“. Инициативата е продължение на миналогодишното издание и е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство. Тя има за цел да подкрепи младите хора, които на този етап правят своя избор на професионално развитие.

Предвид епидемиологичната обстановка в страната, тази година кампанията ще се проведе само под формата на конкурс на тема: „Моето стопанство 2“. В него всеки ученик, обучаващ се по специалности от професионално направление „Растениевъдство и животновъдство“ от IX до XI клас, може да представи своята идея за стартиране на бизнес в областта на земеделието.

Проектите на участниците ще се оценяват от жури, а за победителите в конкурса са предвидени награди. Критериите, на които трябва да отговарят, са: избор на тема на идейния проект и формулиране на идеята; ясна  и точна обосновка на идеята, която включва: актуалност и реалистичност на идеята (проучване/анализ на пазара във връзка с реализацията на проектната идея); внедряване и използване на иновации (какви иновации, обосновка за новостите, както и с какво биха допринесли за конкурентостта и налагането на идеята на пазара на труда); използване и/или въвеждане на дейности и методи за опазване на околната среда или за хуманно отношение към животните (идеята и нейното реализиране, какви методи за опазване на околната среда въвежда, пряк ефект от реализирането й с обосновка, както и за хуманното отношение към животните); социален ефект - разкриване на работни места и интеграция на хора с увреждания (колко работни места ще бъдат разкрити, какви хора ще бъдат привлечи за реализирането на проектното предложение, с приложена аргументация).

Крайният срок за подаване на заявления за участие е до 26-ти ноември на e-mail: SF@mzh.government.bg.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg